ПРЕПОДОБНА СТОЙНА СЕ ЯВИ ЗА ВТОРИ ПЪТ НА БЪЛГАРИН ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА

За Георги Петков от Горна Оряховица не знаем почти нищо. Преди около два месеца /виж бр. 43/ той изпрати до редакцията на в-к „Психо” снимка от Кръстова гора, на която се виждаха четири огнени кълба, които образуват кръст, а слънчев лъч оформя образа на Пресвета Богородица с Младенеца. Тогава той беше получил послание, че вече сме влезли в Новата епоха и България е богоизбрана.

На Рождество Христово Георги е посетил село Златолист, където му се е явила Преподобна Стойна. Ето какво пише той в писмото си до редакцията:

„Преди 10 години ми се яви Света Стойна Преподобна в моята стая и ми каза да отида в село Златолист до Мелник, да занеса живи цветя в църквата „Света Георги Победоносец” и да ги оставя на гроба й. Аз отидох с две саксии червени цветя, а през целия път тя ми говореше, че ще ме измие. Чудех се как така ще ме измие.

Като коленичих пред иконата на Свети Георги Победоносец, заваля ситен дъжд/явно това е измиването/.

Когато отидох на гроба на Преподобна Стойна, беше вечерта към 20 часа. Понеже бяха червени цветята, от гроба се издигна нагоре червено цвете и цялото небе почервеня.

Сега на Рождество Христово отново посетих село Златолист. Този път отидох в стаята на светицата и снимах иконата й. На снимката излезе светлина и холограма на светец.”

Каква е символиката на червеното цвете при първото му посещение и на холограмата при второто Георги не ни обяснява, а може би и още сам не знае. Във всеки случай, това не е случайно.