Програма за изчистване на енергийните тела и чакрите

Chistene na chakri 1

Анна Димитрова
Тази програма е дело на Александър Боровски – www.biopole.info
Целта на програмата е да подържа вашия гръбначен стълб енергийно чист и свободен, а чакрите – да работят и вибрират правилно.
1. Заземете се.
Тук ви предлагам един начин за заземяване, описан в www.newage.bg, но може да използвате и други методи: За заземяването ще ви е от полза да носите опушени кварцови кристали. Железният пирит има силно заземяващо действие. Всеки камък с цветовете на земята, като ахат или яспис, е добър заземител. Успешно притеглят към земята кристали и/или заземяващи камъни, монтирани на гривни, които опасват глезените. Друг начин е да отворите меридианните енергийни точки в центъра на петите си. Представете си, че ходейки боси по земята, стъпалата ви пускат корени и врастват в земята. Опитайте следната техника:
Седнете неподвижно, с изправен гръбнак, и се центрирайте. Затворете очи.
Представете си златна нишка светлина, тръгваща от долния край на гръбнака и потъваща в земята. Ако сте в помещение, представете си как светлинната нишка преминава през пода и долните етажи и прониква в земята.
Ако искате, използвайте дишането. С всяко издишване изпращайте все по-голямо количество енергия във формата на златна нишка все по-надолу към центъра на земята.
Може да се почувствате по-тежки, защото тялото ви се е разширило, или да усетите изтръпване в долния край на гръбнака.
Ако доловите напрежение или скованост, представете си как дишането ви премахва тези пречки. После бавно завъртете глава и внимателно свийте всички части на тялото, които усещате напрегнати.
Изпълнявайте упражнението, докато не се почувствате заземени или в продължение на три минути.
2. Визуализирайте, че „прибирате” аурата си, така че тя да се разполага равномерно на разстояние 0,6 – 1 метър около тялото ви и да има яйцевидна форма.
3. Мислено си представете златно слънце на 45 см над главата си. Вижте лъчистото му сияние.
4. Насочете един слънчев лъч към своята Коронна чакра, която е разположена в центъра на върха на главата ви. Отначало си представете много малко „ручейче” енергия, която тече в тънка струя. Оставете го да тече свободно, безпрепятствено надолу по канала.
5. Визуализирайте как тази тънка струйка златна слънчева светлина влиза в главата ви. Насочете я така, че тя да потече надолу към тилната кост в основата на черепа и да премине зад гръбначния стълб. Нека потокът се движи бавно.
6. Оставете слънчевия светлинен поток да продължи бавно да тече по-надолу към първа чакра, която е разположена в основата на гръбначния стълб.
7. Сега си представете, че около 10% от енергията тече по заземяващата нишка, събирайки със себе си цялата блокирана енергия от чакрите.
8. Насочете останалите 90% от златната слънчева светлина нагоре, така че тя да потече пред гръбнака ви към върха на главата.
9. Когато светлината достигне гърлената ви чакра, разделете я на три еднакви потока. Сега насочете двата от тях надолу по двете ръце и да излезе през дланите ви, а третият нека тръгне нагоре и да излезе през Коронната чакра.
10. Когато почувствате, че енергията плавно изтича от дланите и върха на главата ви, продължете мислено да си представяте низходящия поток, който върви зад гръбначния ви стълб и възходящия, който тече пред него.
Това е малко трудно, но ако го повторите няколко пъти, ще свикнете с техниката и после ще ви се струва съвсем естествено да я правите.
11. Сега си представете, че Слънцето е уред с бутони „Ръчен режим” и „Автоматичен режим”. Натиснете бутона „Автоматичен режим” и оставете вашия ум да бъде тих и спокоен.
12. Поддържайки потока на космическата енергия в „Автоматичен режим”, пренесете вниманието си върху стъпалата на краката си. Поздравете Гея, Майката-Земя със свои думи, като молитва. Поблагодарете й за всичко, което ви дава, за да живеете – храна, кръв, облекло и т.н. Обещайте й, че винаги ще се грижите за нея, ще я уважавате по всякакъв възможен начин и ще й отвръщате с благодарност и любов. Всичко това кажете искрено.
Отворете чакрите, които се намират на ходилата ви, „поемете дъх” през тях. Енергията, която идва от Земята ще потече от ходилата ви нагоре по краката към първа чакра, където ще се смеси с космическата енергия, която задвижихте преди това.
Внимание!!! Ако имате склонност да приемате от планетата болка и тъмна енергия, мислено поставете под ходилата си квадратен виолетов светлинен филтър с приблизителни размери на страните 45 см и 15 – 20 см дебелина. Така ще предотвратите навлизането на тъмната енергия.
13. Този етап не е задължителен – ако у вас възникне желание да се настроите на честотата на място от планетата, където са съсредоточени болка и тъмнина, мислено си представете, че това място е обкръжено с виолетов пламък. Визуализирайте изцеляващия пламък, докато не видите или не почувствате освобождение от тази енергия или пък до нейното преобразуване.
14. Сега наблюдавайте дишането си, за да създадете фокус, или център. Вместо това можете и да повтаряте утвърждението „Аз Съм този, който Аз Съм” или пък: „Аз се изпълвам с божествена Любов и Светлина, тя ме преизпълва”. Друг вариант е да наблюдавате запалена свещ.
15. Сега сменете бутона и преминете на „Ръчен режим”. Проверете своята заземеност, после отворете очи и се върнете към всекидневните си занимания.
Ако почувствате, че сте преизпълнени с енергия и превъзбудени, наведете се, така че главата и ръцете ви да висят надолу, а пръстите ви да докосват пода. Дишайте дълбоко известно време.
Изпълнението на тази практика ще хармонизира работата на чакрите ви и вие със сигурност ще усетите това. Ако я правите редовно, визуализациите няма да ви бъдат трудни, както ще ви се стори първия път.