ПРОМЕНИТЕ В НАСТРОЕНИЯТА СА ЧАСТ ОТ УРОЦИТЕ НА ДУШАТА – НЯМА НУЖДА ОТ ХАПЧЕТА ЗА ЩАСТИЕ

Йорданка Николова

Британски учени са открили хормон на нещастието. Според тях хормонът CRF-1 може да е директно свързан с депресията.

До този извод са стигнали британските учени, като са изучавали хипофизната жлеза в мозъка със супер мощен рентгенов апарат. Именно хипофизата контролира усещането за стрес и тревожност, способни да прерастнат в депресия. Реакцията се предизвиква от CRF-1, отделян от външните мембрани на хипофизните клетки. Протеинът реагира на стресовите молекули, засичани от хипоталамуса – онази част от мозъка, която произвежда хормоните контролиращи: температурата на тялото, глада, настроенията, сексуалния нагон и др.

Откритието на британските учени означава, че CRF-1 може да се контролира от медикаменти, което пък означава, че ще се намерят хапчета на щастието!

Дали е за добро това откритие и ще се намерят ли хапчетата на щастието, Господи?

Не, тези хапчета САМО ще поставят човешките чувства (щастие и нещастие) под контрол. Промяната на настроенията са ЧАСТ от Уроците на Душата за нейното израстване, себеконтролиране и изява!

Депресията е неизживяни и така нереализирани мечти и заложби, но и предварителни проекти на Душата – спирани от разум и морални закони или канони, или силен самоконтрол. Това НЕУДОВЛЕТВОРЕНИЕ на божествените дадености потапят ума в страдание и печал, но и липса на дейност за тяхната реализация, а така и Любов към себе си и другите, а така и липса на щастие.

Така едни такива хапчета на щастието ще доведат до удължаване на проблема и ИЗКУСТВЕНО ЩАСТИЕ.

АКО НЯМА ДЕЙСТВИЕ В ЛЮБОВТА И ПРОШКАТА – НЯМА И ИСТИНСКО ЩАСТИЕ!

И така пребиваването на Душата за усвояването на поредния Урок не се осъществява и така агонията продължава нататък.. Защото и депресията е част от Урока – това е ШАНС човекът да се замисли и дори да потъне, то Душата му не позволява повече да се преживее това! ЛЕЧЕНИЕТО НА ДЕПРЕСИЯТА Е САМО И ЕДИНСТВЕНО, ЧРЕЗ ЛЮБОВТА!

Как по-точно да се помогне, особено при силните степени на депресия?

Чрез специалист, който да разбере проблема и обърне ценностната система на депресирания – в ранния стадий, а след това вода, много вода!

Скъпи приятели нека не забравяме, че ЩАСТИЕТО НИ Е ДАДЕНО ОТ БОГ, А НЕЩАСТИЕТО СИ ГО ПРАВИ ЧОВЕКЪТ САМ. И то нарушавайки Хармонията между Любовта и Прошката към другите, но абсолютно еднакво и към самия себе си! САМО ПРИ РАВНОСТОЙНИ ТАКИВА ПРОШКА И СЕБЕПРОШКА, ЛЮБОВ И СЕБЕЛЮБОВ, ЧОВЕКЪТ Е ЩАСТЛИВ, ЗАЩОТО РАЗУМ И СЪРЦЕ СА НА ЕДНО И СЪЩО МНЕНИЕ! КАКТО И СМИРЕНИЕТО И АБСОЛЮТНАТА ВЯРА, ЧЕ БОГ БЕЗКРАЙНО НИ ОБИЧА И ВИНАГИ ИМА ПО-ДОБЪР ПЛАН ЗА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС (често различен от това Добро, което ние искаме за себе си)!

Желая ви радост и щастие, и в тези тежки дни на протести ние, ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, ДА СЕ ЕДИНИМ В ЛЮБОВТА ПОМЕЖДУ СИ И РОДИНАТА, а да не служим на Злото, чийто принцип сега напълно ни е превзел – Разделяй и владей“! Тук е Раят, от който е произлязло човечеството, ето защо Злото и неговите слуги искат да ни съсипят и угнетят! Вместо омраза и деление нека се молим за страната, народа си и Земята – те имат нужда от енергията на Любовта и ние също!

Информацията е от 23.07.13 г.