РЕЙКИ-МАСТЕР ХРИСТИНА НАЙДЕНОВА: НЕ СЪМ ГОТОВА ДА ПРЕПОДАВАМ РЕЙКИ, ГОТОВА СЪМ ПРОСТО ДА ПОМАГАМ

Анна Димитрова

Христина определя себе си като обикновен човек, твърди, че в нея няма нищо изключително или различно. Но моите усещания, докато бях при нея, не бяха обичайни, нито очаквани. Няма как да не споделя с вас, скъпи приятели, че по време на общуването ми с нея, усетих топлина в областта на гръдната кост, която до този момент никога и при никакви обстоятелства не съм изпитвала. Разговорът ни бе хаотичен, защото не успях да се концентрирам – твърде много ми дойде енергията й. Трудно може да бъде описан и погледа й – от морско сините й очи струи светлина и доброта.

Тя е от Перник, но е омъжена и живее в Созопол. Посветена е за Рейки Мастер, макар да смята, че това не е титла, с която трябва да се изтъква – просто така се е случило. Хриси има труден живот, изпълнен с многобройни изпитания, които, обаче, не успяват да я прекършат – напротив, правят я по-силна и я водят бавно, но сигурно по духовния път. Записва се на курс по Сахаджа йога, търсейки помощ за себе си и семейството си – синът й преживява тежка катастрофа, след която изпада в продължителна депресия. Малко след курса нейна приятелка й разказва за Милена – жената, която по-късно инициира Христина и дава първите знания за Рейки. Още щом чува името й, нашата героиня интуитивно възкликва, че иска да се запознае с тази жена. Милена и до ден-днешен е не само приятелка, но и един от най-важните хора в живота й.

„Силата ми, – казва Рейки лечителката, – е да помагам при психични разстройства. Не съм готова да преподавам Рейки, аз просто съм готова да помагам – Бог решава на кого какво да даде. Аз съм канал на чистата енергия. Мога да открия проблема и да помогна на човека сам да се справи с него – а именно да разберат причината за неудачите си, е най-трудно за повечето хора. Мога да изчиствам натрупаната отрицателна енергия, а целта на изчистването е човекът да стане по-осъзнат и трезвомислещ.”

„Имам мантра на богинята Бастет, която е много силна, но не мога да я споделя, защото вместо полза, може да донесе вреда на хората, които се опитат да работят с нея. Твърде много енергия е събрана в нея.” – споделя лечителката.

Хриси работи и от разстояние – не е нужно да познава човека, на когото прави сеанс. Ако е непознат, т.е. не знае как изглежда визуално, го кара да опише себе си, след което го визуализира. След това прави диагностика на цялото тяло с ръце. Символите, с които работи, са много и служат за различни неща – както физически заболявания, така и психически и емоционални. Много е важно, обаче, потърсилият помощта й, да й даде разрешение да работи с него – да влезе в аурата му. Рейки-специалистката дава пример с по-малкия си син. Той не й позволява да му прави сеанси и не може да даде обяснение защо – просто пуска бариера и тя не може да му въздейства.

На въпроса ми какво се случва на физическо ниво, ако човек има направена магия, Хриси категорично отговаря, че тогава задължително се появява проблем във втора чакра – Свадхиштана чакра, която се намира в долната част на корема и обхваща половите органи, утробата/при жените/.

За Бог Христина казва: „Бог е всичко – и Светлина, и Любов, и приятел! Всеки ден му казвам: „Обичам те, Господи, прости ми.” Ако можех да Го прегърна, щях да го направя.”

Случаите, при които лечителката е помогнала са многобройни, за това ще опиша само няколко, които са достатъчно красноречиви.

Това лято при нея идват на квартира туристи, чието дете е изключително буйно, палаво, дори на моменти неконтролируемо. Родителите му са много притеснени за него, но не могат да се справят с емоционалните му гневни изблици. Хриси разгадава причината – момчето им е сърдито, защото не е трябвало да се роди в това семейство. Казва им, че тепърва им предстоят проблеми с него и ще им коства много нерви и енергия да ги преодоляват.

Друг подобен случай – сръбско семейство летува в дома й и след няколко дни детето им се разболява. Уж хванало летен вирус с разстройство и повръщане, но никакви медикаменти не облекчават състоянието му. Рейки-лечителката казва на бащата, че причината за това заболяване на детето му, е той изпитва някаква вина. Мъжът първоначално се отнася скептично, но след няколко минути се сеща нещо – не го споделя, само признава, че Христина е права.

Преди време пък идват при нея майка и дъщеря. Майката е притеснена за по-голямата си щерка, която не може да забременее. Вещата рейкистка й описва първо какво прави в момента момичето – у дома си в кухнята е и си прави кафе на джезве. Жената не може да повярва – малко преди този разговор се е чула с дъщеря си по телефона и тя й е казала, че има намерение да си направи кафе на джезве. Хриси е категорична, че няма физическа причина младата дама да няма деца, просто си е поставила психическа бариера и трябва я отстрани.

Наскоро при Рейки-специалистката търси помощ мъж, чийто ресторант не върви и има финансови проблеми. Тя отсича: „Страхуваш се да не нараниш някого, а се страхуваш и сам от себе си – затова бизнесът ти е под сериозна заплаха.” Мъжът признава, че това е абсолютно вярно и с помощта на рейкистката започва да работи за справянето с проблема.

Това е Христина – такава, каквато я видях…