Ритуал за прогонване на зли сили и против уроки

А. Пламенова

За да премахнете лошите енергии на тъмните сили от дома си, купете в четвъртък сол, в петък – свещ, а в събота – нож с дължа дръжка. Вечерта в събота сложете в джобовете си жълт кантарион, отидете на тихо и безлюдно място и изкопайте там малка дупка.

Върнете се вкъщи, изрежете от черна хартия правоъгълник и начертайте на него дадените по-долу символи. За рисуването използвайте червен флумастер или химикал. Поръсете го отгоре със смлян черен пипер. После пробийте правоъгълника на две места с ножа. Нанижете ножа на хартията и го поставете в центъра на стаята, където ще продължите с ритуала.

Започнете да изсипвате в стаята сол и кажете следното:

Сила нечиста, дяволи и дяволици,

кикимори и вещици,

идете в своя черен дом!

там са вашите хляб и сол,

а от този дом прав ви път!

Обходете цялото помещение, движейки се по посока на часовниковата стрелка – от изток на юг, от юг на запад и т.н. Първо наръсете стените със сол, а после и пода, докато накрая стигнете до центъра на стаята, където е ножът. Хвърляйте сол по пода, но внимавайте да не попадне в хартиения правоъгълник, на който е забит ножът.

Когато сте готови с ръсенето, кажете:

Залкабе лергак, сахлада гафргак,

омен дабел лагла сабел, оберабу рази бау.

Сега вземете ножа и изнесете с него квадрата от къщата си. Отидете на тайното място, където изкопахте дупката и през целия път до там мислено или на глас повтаряйте:

Чур, чура, офа чура чер.

Хвърлете в изкопаната дупка ножа и квадрата. Закопайте ги, сложете на могилата свещта и кажете:

Лежете в тази могила през вековете и во веки веков!

Забравете пътя назад, забравете пътя напред!

Забравете как се казвам, забравете и своите имена!

Астелла бират ломан, амин, амин игле бат!

Когато си тръгвате от мястото, направете няколко крачки в друга посока – не в тази, в която е домът ви. После рязко се обърнете и тръгнете в правилната посока, без да се оглеждате и не се спирайте и не разговаряйте с никого. Върнете се вкъщи по някой обиколен път, за да заблудите черните сили. Когато се приберете, изметете всичката сол, изсипете я в плик и я изхвърлете на кръстопът.

Този ритуал имат особено голяма сила на намаляваща Луна.