РОДЕНИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ЗАТЪМНЕНИЕ ИМАТ СЛОЖНА СЪДБА

М. Петкова

Родените по време на слънчево или лунно затъмнение имат особена съдба и обикновено трябва да решават сложни задачи в живота си. При това нямат право да се отклонят от съдбата си, тъй като при тях практически отсъства свобода на избора – те могат да избират само между два варианта, за разлика от останалите хора, които имат цял арсенал от възможности.

Това не е нито добро, нито лошо – просто тези лунни или слънчеви хора трябва да следват еволюционната си програма. Ако човек, който се е появил на белия свят по време на затъмнение, избере по-лекия път, в живота му е вероятно да се случват сериозни проблеми, дори не е изключена преждевременна смърт.

Хората, родени по време на слънчево затъмнение е важно да помнят, че имат особена мисия и цената на грешките им може да бъде огромна. Но не се плашете, защото знаейки, че ви е отредена по-особена съдба, просто трябва да направите правилен избор.

Родените по време на лунно затъмнение се поддават на влиянието на заобикалящата ги среда – преди всичко семейството/особено майката/, а след това съученици, колеги и т.н. Лунното затъмнение дава силна връзка с предците, така че ако родът ви е силен и здрав, вие ще бъдете щастливи и успешни, при условие, че поддържате и укрепвате семейните традиции. Ако обаче в рода ви е имало престъпници, наркомани, кръвосмешение и т.н., вие ще трябва да отработвате негативната родова програма.

„Лунният” човек реагира рязко на всички промени в семейството, компанията, класа, работния колектив. При благоприятни условия той може да стане прекрасен психолог или медиум. В обратния случай обаче, този човек ще стане жертва на психологически манипулации, извънредни обстоятелства или пък сам ще използва хората с користни цели – само че при това положение, е извън всякакво съмнение, че ще си получи заслуженото и няма да му се размине.

Лунните затъмнения са тясно свързани и със здравето – положението на нощното светило носи на родените в такова време здравословни проблеми.

Важно е на кой лунен ден е затъмнението. То обикновено става в 14-ти, 15-ти или 16-ти лунен ден. 14-ти и 16-ти лунен ден се считат за позитивни – ако сте родени тогава, това означава, че имате сили за решителни действия, умеете да поддържате вътрешната си хармония и реализирате своята програма. 15-ият лунен ден обаче е сложен. Ако ви се е паднало да се родите в такъв ден, ще трябва да внимавате в мислите, думите и постъпките си, да се научите да контролирате емоциите си и дори да практикувате аскетизъм под някаква форма. Освен това не е желателно да ви бъдат поверявани важни дела и ви е абсолютно забранено да се занимавате с каквито и да било магически практики.

Ако има затъмнение на датата на рождения ви ден/б.а.: става дума не за раждането ви на белия свят, а за рождения ви ден тази или следващата година/, това означава, че следващата календарна година ще бъде изключително важна за вас.

Ако рожденият ви ден съвпадне със слънчево затъмнение /плюс-минус 3 дни/, то в близко време ви очакват сериозни изменения. Какви точно ще са те, зависи от положението на Слънцето в рождения ви хороскоп, но в общия случай вашето внимание през цялата година ще бъде приковано към собствената ви личност, ще ви вълнуват самореализацията и самопознанието ви.

И така, годината може да бъде фатална в своите проявления. От една страна има риск да се сблъскате с големи и трудно разрешими проблеми, от друга пък – затъмнението е способно да ускори тяхното разрешение и вие да се освободите от оковите, които до момента са ви пречили да вървите напред.

По време на слънчево затъмнение човек е способен бързо да се избави от ненужни връзки, стари разбирания и ценности.

Ако рождената ви дата съвпадне с лунно затъмнение, то в следващите 12 месеца трябва да внимавате за здравето си, да бъдете крайно внимателни по отношение на роднините си и да не бягате от семейните проблеми.

По време на лунно затъмнение може да се избавите от вредните си навици и пороци, както и да се освободи от психологически зависимости. Ако обаче не го направите, в следващата една година вредните ви привички и нездрави привързаности ще се превърнат в големи проблеми.