РУПИТЕ СА БИЛИ ОБИТАВАНИ ОТ ЖИВИ БОГОВЕ – ВАНГА Е БИЛА ЕДИН ОТ ТЯХ

Там е имало 9 пирамиди, живели са атланти, но е изригнал вулкан. Църквата на преп. Стойна „Свети Георги“ в с. Златолист е Храмът на гнездото на Орела от Енеолита.

Скъпи приятели на вестник „Психо“, искам да ви разкажа за прекрасната разходка до Рупите, с. Златолист, където е живяла преподобна Стойна и Роженския манастир, която с моите приятели от София предприехме на 28 и 29 май – в събота и неделя. Тръгнахме от Стара Загора, през Юндола и продължихме през живописните планински вериги на Родопите, Рила, Пирин, Малешевската планина, както и Кожух планина, покрай р. Струма и р. Места. Пейзажът бе невероятно красив – пролетен с красивите планински масиви и зеленината, както и разцъфналите дървета.

Срещнахме се с нашите приятели в началото на комплекса на Ванга на Рупите, като с нас бяха и г-н Иван Драмов – председател на фондация „Ванга“ и неговата съпруга Таня. Те ни разказаха, че паркът се разполага на 230 декара, а по идея и инициатива на Димитър Вълчев тук са засадени над 2000 дървета от сто дървесни вида (има и бамбук). Поставени са беседки и пейки. Пристигнахме около 13 ч., а вече бе много горещо. Тръгнахме към Храма, направихме си снимки, запалихме си свещички и се помолихме със сърцата си за свидни неща. После посетихме и гроба на баба Ванга, а след това и къщичката й – това е силна дума за малката постройка, където баба Ванга в последните 10 години от живота си е била почти постоянно и, както каза г-н Драмов, по нейните думи, „заради силната Енергия на местото“. Къщичката й бе с китна малка градинка с цветя, а пред нея стои автентичната пейка и масичка в бяло, на които е седяла и посрещала питащите и търсещите съвет и помощ хора. Надничайки през остъклената верандичка, получих Информация, че баба Ванга е тук и ако някой желае да пита, тя ще му отговори. Г-н Драмов попита дали ще успеят да се справят с поставените си задачи за честването на нейната 100 годишнина на 3. октомври тази година. А баба Ванга отговори, че не е необходимо да се притесняват и ако не точно на определената дата, то може и по-късно, а тя е много по-стара. Г-н Драмов попита баба Ванга дали е доволна от фондацията и делата й и дали иска нещо за Рождения си ден. Той се притесняваше какво мисли баба Ванга, имайки предвид претенциите на наследниците й. На този въпрос тя отговори, че е МНОГО доволна от фондацията и иска САМО да няма напрежение и отрицателни емоции при организацията на тържеството. Каза също, че иска само пита, вино, мед, боб – варен, и „лукчета – много ги обичах, както и голяма свещ да гори на гроба ми“.

Тя каза за наследниците си:

„Вие знаете, че аз нямах НИЩО! ВИЕ МОЖЕХТЕ ДА НАСЛЕДИТЕ ДАРА МИ, АКО ИМАХТЕ ЛЮБОВ В СЪРЦАТА СИ ЗА ХОРАТА“

(предавам думите й по памет).

След това тръгнахме по прекрасната ливада, поддържана в безукорен вид, напоявана още от сега. Отидохме при 3 минерални извора, а наоколо бяха разпръснати много камъни от времето на изригването на вулкана – по тях ясно личаха следите от лавата, но и се виждаха много образи.

Компанията ни поседна в кафето близо до изворите и проведохме един много приятен разговор, естествено бяха зададени въпроси и най-невероятното е, че баба Ванга отговаряше лично, а не както досега при разговор с починали, Бог е посредник и предава Думите на Душите в Отвъдното.

Вече знаем, че тук е едно от местата на Древните Пирамиди, обитавани от Живите Богове или древните ни прародители от Космоса, както и, че тук именно поради това е бил и древният Духовен център на траките – град Петра – за да пазят този Енергиен център и Канал към Космоса, където става Енергиен пробив и оттам са започнали да нахлуват нискоенергийни същества. За да защитят Земята и живота й, Жреците предизвикват изригването на вулкан, с което и запушват пробива. Къщичката на баба Ванга е вид знак – тя е точно по средата между двете главни Пирамиди на Слънцето на 2,5 км североизток и на 2,5 км. югозапад – на Земята. Хорат от Фондацията са направили Кръст по точните указания на баба Ванга – тогава те са се притеснявали, ако камъни падат от горните скали над Кръста да не го разрушат, но баба Ванга ги е успокоила, че двете скали отгоре ще го пазят. На тях обаче с просто око се виждат два образа – каза се на Главния и подглавния Жрец, предизвикали изригването на вулкана. В скалите наоколо се виждат много лица – Енергийни образи на хората, живели тук по онова време.

Храмът е невероятно красив и чист. Имаше много спорове по него, че не е в канона на християнските изисквания, но г-н Драмов ни разказа, че

баба Ванга е пожелала това да не е църква, а Храм на хората, живели тук и дали живота си за спасението на Земята и човечеството,

т.е. ТОВА Е ПАНТЕОН на човешката Любов и САМОЖЕРТВА.

Тук обаче ми въздейства не толкова Храмът, нито дори гробът – прекрасно оформен, а невероятният парк с неговата Красота и простор, и най-вече невероятно силна Енергия1 ЛИЧНО АЗ СЪМ БЕЗКРАЙНО БЛАГОДАРНА НА ФОНДАЦИЯТА НА БАБА ВАНГА, както и на г-Иван Драмов и г-н Серафим Иванов, с които се запознах лично и които полагат много усилия за този прекрасен парк, който всеки може да посети, да се докосне до Духа на баба Ванга – БЕЗПЛАТНО! Г-н Драмов лично е посочен от баба Ванга за директор на тази фондация и нека не забравяме, че това изобщо не е случайно, ЗАЩОТО БАБА ВАНГА ВИЖДАШЕ НЕ САМО МИНАЛОТО, НО И БЪДЕЩЕТО, КАКТО И ДОБРЕ ПОЗНАВАШЕ ХОРАТА И Е ЗНАЕЛА КОЙ ЩЕ ИЗПЪЛНИ НАЙ-ДОБРЕ ВОЛЯТА Й!

Днес, разглеждайки снимките, аз получих още Информация за времето преди вулкана –

там е имало 9 Пирамиди – разположени в кръг.

Днес видях ясно едната – тя е образувана и се очертава от камъните на Кръста, който е знак за входа на тази Пирамида. Там се каза, че е добре в средата на Кръста да гори вечен огън – символ на Светлината и вечно живата ни връзка с Бог. Днес ми бе казано, че изригването на вулкана е станало на 26 юни преди 2,5 млн. години. Малко преди това – около месец, атлантите, живееещи тук, са потеглили в 4-те посоки на Земята и тези, които тръгнали на Запад, стигнали и се заселили в Атлантида, която все още тогава е свързана с дн. Франция чрез плитък провлак (около 1 метър). На още 2 места тогава изригват вулкани освен в Рупите – в днешно Царево, а друг в Сибир – тайгата.

Самата баба Ванга е била един от Жреците предизвикали тогава вулкана

и затова тя и в този си живот е чувала воплите на народа си и е запазила спомена за болката, ужаса и вината за станалото – в тяхна чест е решила и да издигне този Храм-Пантеон в Рупите.

В самия център между тези 9 Пирамиди е имало езеро с животворна вода, идваща от ядрото на Земята. То потъва с изригването на вулкана и там след 100 000 години от това изригване бликват 3-те минерални, горещи извори. Къщичката на баба Ванга е именно центърът на онова езеро.

След прекрасния парк на Рупите потеглихме за Храма „Свети Георги“ в с. Златолист на 8 км от с. Катунци, където е живяла и починала през 1933 г. преподобна Стойна – за нея се знае малко. Тя е родена на 22.12.1883 г. в с. Хазнатар, като много малка заболява от едра шарка и когато родителите й очаквали да умре от болестта, се разразила буря, която отворила вратата на дома й, опитали се да я затворят и не успели, а болното момиче им казало, че св. Георги иска да влезе, а те му пречат – спрели и в следващия миг видели детето си да свети и да разговаря със светията – цялата стая светела като от сто слънца. На 16 години св. Георги й казал да рови в двора и ще намери икона и кандило – ровили и ги намерили. Преп. Стойна решила да издигне на мястото черквица, но понеже били бедни, църквицата била издигната с помощта на съседите им. До 1903 г. живее в Серес, после идва със семейството си като бежанци в Петрич, а преп. Стойна отива в с. Златолист в храма на св. Георги, където многократно помага на хора в беда, вкл. и спасява Храма от турско нападение.

Храмът е от строените по турско време – наполовина в земята. В сградата има една плоча с двуглав орел, зад която има поверие, че ако човек стъпи бос на нея, ще получи желаното.

Стъпих – не усетих нищо, гледах иконата на Исус – тази от плащеницата, с която е бил завит след свалянето от Кръста. Встрани светеха лампи и както гледах образа Му, лампите премигаха, а аз имах страннното чувство, че Исус положи двете си ръце на раменете ми, но и изразих съмнение – мислех си, че е зрителна измама или електрическо смущение?! Поогледах се и пак се вгледах в образа на Исус, а двете лампи отново премигаха. Получих следната информация:

– Не се съмнявай в усетеното, дете, не бе нито зрителна измама, нито електрическо смущение, а така Моят Син те благослови!

– Благодаря!

Имаше икона на свети Георги, над чиято глава видях да свети пламъче?

– И това не е отражение от пламъка на свещите, а ЗНАК, ЧЕ БЕЛИЯТ КОННИК – ИЛИ СВЕТЛИНАТА Е ВЕЧЕ В ДЕЙСТВИЕ – КОННИКЪТ ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЩЕРАТА И РАЗПЛАТАТА ЗА ДЕЛАТА В ПЪТЯ НА ДУШИТЕ ЗАПОЧВА – ГРЕЕШЕ ПЛАМЪК, ЗА ДА ВИ СЕ КАЖЕ, ЧЕ ВСЕ ОЩЕ ИМАТЕ ВРЕМЕ ЗА ОБРЪЩАНЕ И ПОКАЯНИЕ! СКОРО ОБАЧЕ МЕЧЪТ МУ ЩЕ ВЛЕЗЕ В ДЕЙСТВИЕ!

Качихме се на втория етаж на Храма, а там непосредствено до стълбите бе единствената гола икона на бременна жена

– Коя е тя, Господи?

– Това е Ева, дете, или Леда – Богинята Майка.

На стената взясно от стайчката на преп. Стойна имаше много стара икона на мъж и жена, но те странно приличаха на Царя и Царицата в тракийските Храмове, те бяха заобиколени от дяволите. Пишеше нещо, но не успяхме да го разчетем, после Жечето ми каза, че били Адам и Ева.

И там си запалихме свещички и се помолихме, аз се молих за България. След Храма отидохме до гроба на преп. Стойна от черен мрамор – прилича на сълза или капка. Благодарейки на преподобната, чух глас, че това е древен, много древен Храм. За храма обаче се знае, че е от хиляда седемстотин и някоя си година, но след като видях вътре двуглавия орел, а и онези икони?

– Така е, тук е Храмът на гнездото на Орела от Енеолита – представляващ пресечена Пирамида, като най-отгоре е била именно тази плоча с двуглавия Орел. Храмът е бил от бял мрамор, около 3,5 метра висок и е бил Канал-връзка със Сириус С. Единствено тази плоча е останала от него и наистина е много силно Енергийна.

Иконописецът изписал иконите горе ги е получил като видение от онази древна пирамида на Орела.

След храма и гроба се спуснахме по пътечката в двора към огромния чинар, за който ми бе казано, че е на 1350 години, в дворчето има и Извор, характерен за храмовете на Леда. Зад чинара имаше 2 люлки, на които естествено се полюлях. След това се опрях на мощния великолепен чинар и го помолих да ми каже нешо. Изобщо не се наложи да чакам дълго – видях с вътрешното си зрение св. Иван Рилски – учудих се. После Петя намери в Интернет информация, че Иван Рилски е роден 876 г. Бе ми казано, че той е засадил този чинар.

– Дали е така?

– Да, така е. Той засади този чинар в чест на Богинята Майка – ИЗВОР НА ЖИВОТ И ДЪЛГОВЕЧИЕ. Изворът тук е студен карстов и е на 7500 години, минава през сребърни жили.

Вечерта спахме в хотел в Сандански, преди това вечеряхме и споделихме прекрасните си впечатления от видяното през деня.

На сутринта потеглихме към Роженския манастир, където пък прочетохме, че 20 години след рождението си тук е дошъл Иван Рилски – на път за Рилската пустош. В Роженския манастир много ми хареса стаичката, в която са лекували 7-те безсребърника и се чудех как!?

– Дете, дете, и тогава както и сега, се е лекувало с билки, гъби, тревички, хума, мед, вода и намествания, Енергия, но и най-вече с молитва!

Видяхме и чудотворната икона Троеручица. Преди време един психично болен се е опитал да й избоде окото и затова сега тя е под стъкло. Бях близо до иконата и ми се стори, че видях сълза и друга след нея.

В Роженския манастир обаче най-много ми харесаха двете 300 годишни лозници и тогава си спомних, че Ти, ми бе казал, че до Храма в Татул се стига по коридор от такива лозници! Там ми се каза, че този храм е издигнат по времето, когато не е имало иконопис в храмовете.

Но и на трите места имаше от този бял пясъчник в полукръг, а Рупите и свети Георги бяха на прекрасни поляни. Каза ми се, че на Рупите и в околността има 9 горещи минерални извора, които се вливат в подводна река, минаваща през Гърция и тя се влива в Бяло море.

На самото място тогава получих мисловна Информация, че на това място, когато е бил Световният Океан и единственият континет Лемурия, е паднал огромен метеорит и то точно по тези места, където е имало острови, и е изплискал водите на Океана, а пясъците са направили тези чудни пясъчни Пирамиди, обаче тогава с падането на метеорита се обръща земната ос, става ледников период на цялата Земя, като изплисканите пясъци замръзват, но всичките водорасли и микроорганизми са потънали дълбоко в земята. Те са първопричината за минералните извори, а друга част са изхвърлени на високите околни върхове и така се създава спечифична почва, която пък създава уникална растителност. Например в Родопите има около 2500 орхидеи, като някои от тях ги няма никъде другаде – например орфеевото цвете е една такава орхидея, както и мурсалският чай, златният корен – единствени, уникални и неповторими – само в България!

Пътувайки натам и обратно, бяхме опиянени, възхитени и безкрайно благодарни за прекрасната ни Родина – толкова малка, а така уникална!

Пътувайки към високите върхове, виждахме малки, грижливо обработени нивички, дори Петя ми каза, че на някои места хората жънат опасани с въжета, но там се използваше всяко кътче, а долу, в ширните поля, растяха тръни и пустееха…

Сега, седмица след това прекрасно пътуване, все още се връщаме там с нашите приятели и се чувстваме прекрасно! Пожелавам на всеки да ги посети, да почувства невероятната им Енергия и Красота и да се зареди с Любов към Родината и народа ни!

Информацията е от 4.06.11 г.

Йорданка Николова