СЕРГЕЙ ЛАЗАРЕВ: ЧОВЕШКАТА ЛЮБОВ Е ПРИВЪРЗАНОСТ, БОЖЕСТВЕНАТА – ОТДАДЕНОСТ

Сергей Лазарев е известен в България с това, че може да диагностицира здравословното състояние на всеки човек, да види органите му и успешно да го излекува с ръце, но той вече се отказа от тази своя практика, тъй като по думите му полето на всеки отделен орган и всяко отделно тяло формира кармата на човека, която от своя страна зависи от светоусещането, характера и постъпките. Главното според Лазарев е доколко е голяма Любовта в душата на човека и доколко той се ръководи от Безусловната Любов в живота си.

– Какво според вас е необходимо, за да се промени човек?

– За да се промени човек, той трябва да установи желанията си. Тъй като всички негови системи са програмирани така, че да изпълняват неговите скрити желания, а това блокира неговите възможности. Затова се случва така, че човек чете огромно количество литература, но няма резултат. Да, той може да убеди себе си кое е полезно за него, но енергията му ще отслабне. Ето защо трябва промяна отвътре, а не всеки е готов на това. Много хора са готови за външни подвизи, но не и за реална промяна вътре в себе си.

Съдя за това и по себе си. Наскоро осъзнах, че винаги искам да купувам по-евтино, но разбрах, че това е вампиризъм – разчитам, че ще мога да купя хубава вещ почти без пари.

– Как стигнахте до това, с което се занимавате в момента?

– Какво значи да съм „стигнал“? Все едно някой ме е хванал за ръка и ме е повел. Аз не съм стигнал, аз още пътувам.

– Доколко теорията ви е свързана с науката?

– Научната гледна точка е опитна база, институт. Всички научни изследвания са огромна рутина и се използват за защити на дисертации, но не и за пробив. Науката доказва, че нещо работи, но откритието вече е направено от някой друг и то отдавна – тя просто го „узаконява“. Ето например моят случай – аз повече от 10 години се занимавам с нещо, а те едва сега го доказват, правят дисертации, стават академици, психолози, физиолози и т.н. Прочитат книгите ми и започват да доказват на научна база моите изследвания. И естествено, те са научни откриватели, защото са направили това с помощта на научни подходи.

Преди време стигнах до извода, че ембрионът променя пола си в първите месеци от бременността – тогава ме обявиха за луд. По-късно американски учени направиха изследвания и потвърдиха твърдението ми.

Казах също, че червата пазят информация – реакцията беше, че това е пълна глупост. Сега доказаха, че червата, както и стомахът, са нервни центрове, а слънчевият сплит работи като втори, а понякога и като първи мозък.

– Но така или иначе, науката подхожда от по-идеалистични позиции.

– Мисля, че това не са идеалистични позиции, а науката навлиза в зоната, която винаги е била подвластна на религията. Когато се правят изследвания на тънките планове, науката и религията работят заедно. Религията прави изводи от изказвания на мистици, които имат достъп до тънките планове, а науката прави апаратура.

– Главният ви извод е, че основната цел на човека трябва да бъде любовта към Бога. Тоест ние идваме на този свят, за да натрупаме и развием още повече Божествената Любов. Но за много хора това е неразбираемо.

– Всички цели трябва да са обединени в една. Ако главната цел не съответства на главната цел на Вселената, става объркване. Това е естествено. Клетката работи за себе си, мисли само за себе си, но изпълнява безпрекословно командите на организма, без да иска обяснение и да разбира всичко – просто знае, че така трябва. Така и човекът трябва да постъпва с Божествената логика. Ако тя е неразбираема за него, това не значи, че той трябва да се откаже от нея.

– Много хора преди да прочетат книгите ви не са били вярващи и когато разберат, че трябва да обичат Бога, това им звучи абстрактно. Те смятат, че за да изпълни човек това, трябва да живее в манастир.

– Във всяка човешка любов, независимо дали е любов към парите, любов към храната, любов към ближния, винаги има любов към Бога. Всяка ситуация, която се случва във Вселената, има първопричина – колкото по-малко любовта на човека зависи от парите, толкова повече той се приближава към Божественото. Т.е. Любовта към Бога, това е съединение с Бога, усещане за единство с Бога, ние съединяваме себе си с Бога чрез любовта.

Да приемем, че човекът обича парите. Утре обаче го обират крадци и той губи всичките пари, които има. Ако той запази любовта в сърцето си, значи в него има Божествена Любов. От човешка неговата любов става Божествена.

Човешката любов в основата си е чиста привързаност, желание да употребяваш. Божествената любов е отдаденост – колкото повече даваш, толкова по-леко ти става и усещаш Божествената любов. Ето защо Божествена любов може да усеща само човек, който умее да губи, да се отказва от човешките блага. А ако човек иска само да взима, ако не се интересува от другите, ако го води егоизмът му, той няма как да разбере какво е Любов към Бога.

Следва…

Превод: А. Димитрова