Сребърно заклинание за активация на гърнето на Меркурий

Magic pot with gold coin

М. Петкова
Известно е, че Меркурий е богът на търговията и богатството в римската митология. Ритуалът, за който ще стане дума по-долу, е известен от древни времена.
Английската веща магьосница Дорис Валиенте пише в своята книга „Природната магия”, че има два варианта на ритуала – първият е в чист вид, а вторият – с допълнително усилващо вълшебно действие под формата на източни мантри.
За да започнете обреда, известен още като “Сребърно заклинание”, на видно място в стаята си трябва да сложите неголямо глинено гърне и предварително да купите зелена свещ. Именно зелена, защото този цвят, по законите на пиромансията (магията на огъня) привлича енергията на богатството от ефирния свят. За свещта ще ви потрябва свещник. Той задължително трябва да е нов и да не е дървен.
За начало седнете удобно, затворете очи и помечтайте. Представете си например портфейл, натъпкан с пачки пари. Фантазирайте как ще изхарчите милионите си.
Много е важно да направим от сега едно уточнение – задължително трябва да се спази правилото в Гърнето на Меркурий да се слагат сребърни монети. Това има свой смисъл – среброто, както е известно, не е обикновен материал. Поверията разказват, че куршумът, излят от този метал, можел и вампир да убие. Но в днешно време е трудно да се намери сребърна монета! Затова можете да използвате обикновените монети, които приличат на сребърни, т.е. бели са на цвят. Така че по време но обреда, когато вземете монетите в ръце, си представете, че това не е просто желязна стотинка, а истинска, звънка сребърна монета.
Сега можем да пристъпим и към същинската част на ритуала.
В продължение на една седмица пускайте в Гърненцето по една монета, като преди да я пуснете, казвайте:
КОРФТОУМ
Това е тибетска мантра – магическо съчетание, което гони от ефирния свят злите същности, които кръжат в астрала и могат да попречат за успеха на начинанието ви. След това произнесете втората мантра, която придава на ритуала още по-голяма сила:
КАСТНАЙ ЛАПИО АСТЕРИУМ МАНТО
Вместо втората мантра може да използвате тази:
ЧАНДРАМ БРАМБАЧАНДРА ЧАНДРА БЕНДРАМ
Задължително трябва да казвате една от тези мантри, когато пускате нова монета в гърнето. Пускайте монети всеки ден в продължение на 7 дни.
На осмия ден поставете гърнето на масата. Вземете в ръка зелената свещ и колкото се може по-силно и осезаемо усетете силата на парите, перспективите и пътищата, които ще се открият пред вас, когато станете богати.
След това поставете свещта в свещника, а монетите от гърнето изсипете в лявата си длан (или дясната, ако сте левак). С тези обикновени пари трябва да направите кръг около свещника. Като поставите първата монета, кажете:

“Пари, потечете, пари, блещукайте, пари, растете, пожелайте ми да стана богат/а.”

Повтаряйте тези думи всеки път, когато слагате на масата монета. И така, докато затворите кръга. После запалете свещта, но в никакъв случай не използвайте запалка – само кибрит. Когато свещта се разгори, представете си, че това не е малкото езиче на пламъка, а живата сила на парите. Представете си, че тя излиза от магическия кръг на седемте монети, съединява се с огъня и се възнася към висините. Напрегнете въображението си и се постарайте отново да си представите какъв ще бъде вашият живот, когато станете богати. И на всяка цена повярвайте, че дългоочакваният момент ще настъпи, щом приключите ритуала. На фантазирането за предстоящото богато бъдеще трябва да отделите около десет минути. След като те изтекат, отдалечете се от масата и оставете свещта да догори сама. Когато тя угасне, съберете седемте монети и ги сложете обратно в гърнето, като произнесете една след друга двете мантри.
Подхранвайте Гърнето на Меркурий с по две-три монети всеки ден, докато то се напълни догоре. Затворете го с капак и го сложете някъде, където никой, дори и вие, не пипате и не гледате.
И накрая още един важен съвет: въоръжете се с всякакви подсилващи аромати, фигурки, талисмани, камъни, свещи и т.н. – можете да използвате фазите на Луната за подсилване, Фън шуй и т.н.
Успех!
Източник: ДОМ МАГИИ