СТЕЛАНА: НЕ БОГ ДЕЙСТВА С НАШИТЕ РЪЦЕ, А САМИТЕ НИЕ

Стелана е рускиня, родена през 1956 г. във Владивосток. Зодия Овен. Тя е магистър по Космоенергия, Рейки Мастер учител, автор на настройки и системи за естествено изцеление. Преди много години тя открива за себе си взаимодействието на енергиите в околния свят. Благодарение на заниманията си с енергиите, Стелана разбира, че между духовното и физическото има връзка. Това откритие променя живота й и светогледа й. Интересите й са в областта на езотериката, духовното развитие, алтернативната и традиционната медицина, психологията и изобщо всичко, свързано с усъвършенстването на човека.

– Кое е любимото Ви занимание?

– Да нося Светлина. Моето творчество, посветено на другите, е създаването на медитации за изцеление. Пиша периодично публикации за това как да работим и получаваме помощта на Ангелите, как човек да се самоусъвършенства и да развива енергийния си потенциал. Когато помагам енергийно на хората, получавам в замяна чувство на радост и удовлетворение. Процесът на творчеството за мен е всъщност самореализация.

Не обичам да се връщам в миналото и живея според интуицията си.

– Кое, според Вас, влияе на избора на интереси у хората?

– Нашият живот е многостранен – постоянно получаваме житейски уроци… Смятам, че на жизнените интереси влияе всичко, през което по-рано човекът е преминал и е осмислил.

– Кои учители, събития, страни, срещи са оставили следи в паметта Ви?

– Всеки срещнат по пътя на живота човек е всъщност наш учител. Главният учител, това сме самите ние за себе си. Няма случайни срещи, нито случайни събития, има закони на Космоса и Кармата и всичко е свързано с тях. Нашият собствен свят създаваме лично ние със своите мисли и душевни настроения, защото не Бог действа с нашите ръце, а самите ние.

– Каква е ролята на красотата за Вас?

– Красотата ще спаси света! Тя е проявление на Вселенската хармония. Обичам красотата и хармонията и се старая да бъда обкръжена от прекрасното, защото подобното привлича подобно!

– Какво е необходимо на човека, за да се научи да вижда прекрасното?

– Да очисти аурата си и мислите си от негативните неща, да възстанови всички енергосистеми на организма си. Нужна е Любов към себе си, към близките, към всичко около нас, към природата изобщо. Позитивните мисли и настройка, заедно с чистите помисли, позволяват на човека да изпитва емоции и чувства и да вижда прекрасното около себе си.

– Каква е Вашата цел?

– Да интегрирам постулатите на Твореца в съзнанието на човека. Искам повече хора да разберат, че личното щастие, здраве и процъфтяване зависи само и единствено от тях самите.

– Кое, според Вас, е най-важното в живота на човека?

– Познаването на себе си и своето Висше Аз. Хармония, Любов, красота. Всеки трябва да открие своя индивидуален потенциал, талант, качества и способности и по възможност да ги сподели с другите. Животът е Тук и Сега. Сегашният момент е най-важния в живота на човека и той трябва да го разбере.

– Кои качества пречат на хората да бъдат щастливи? Кое най-много цените Вие у другите?

– На щастието пречат завистта, злобата, невежеството, ревността, осъждането, нелюбовта към себе си и другите. На хората им пречи да бъдат щастливи взискателното им отношение към света и желанието им да го променят. А истината е друга – промени себе си и ще промениш целия свят!

– Какво мислите за бъдещето на човечеството? Вашата прогноза за това как ще се развие днешната цивилизация?

– Още по-бурно развитие на техническия прогрес и новите технологии очаквам. Сега човечеството и Вселената преминават в нов етап на развитие и духовно познание, на съзнание въобще. Много хора ще променят светогледа си напълно.

Интервю за Дом Солнца

Превод: Анна Димитрова