ТАЛИСМАНИ

СПЕЦИАЛНА ЛИМИТИРАНА СЕРИЯ ТАЛИСМАНИ НА МАГ АЛЕКСАНДЕР

5 ТАЛИСМАН № 5:
АСТРОЛОГИЧЕСКИ ТАЛИСМАН
Астрологическият талисман изпълнява навигационна роля. Първият такъв талисман е открит в плитчините на Средиземно море през 18 век. Използва се от пътешественици за лесно намиране и следване на курса, за преминаване през неминуеми прегради по пътя. Този знак служи не само за достигане до желаната цел, но и за добиване на ценни богатства и общуване с интересни хора. Освен това има и защитна функция и осигурява щастливо завръщане.
ТАЛИСМАН № 6: ИН – ЯН Ин-Ян е китайски таоистки символ на непрекъснатото съществуване и равновесие. Цялата вселена съществува благодарение на уравновесеността на двата противостоящи си елемента Ин и Ян.
Ян е бял знак, знак на мъжкото начало, активността, деня; символ на небето, в който е вплетен животът. Ян е съзидание, доминация.
Ин е черен знак, знак на женското начало, съзерцателността, нощта; символ на земята-майка, от която израства животът. Освен това е и плодовитост, раждане, деструкция, покорност и пасивност.
Ин-Ян е символ на живота, съществуващ благодарение на равновесието на противоположностите. Този талисман връща здравето и енергийното равновесие в организма.
ТАЛИСМАН № 7: ЧЕТВЪРТИ ПЕНТАКЪЛ НА СОЛОМОН – изчерпан
ТАЛИСМАН № 8: КИТАЙСКА МОНЕТА НА ЩАСТИЕТО Китайската монета на щастието е направена на основата на древна китайска монета, която още преди появата на монетарната система е била отличителен знак за благороден произход. Древната монета е била давана за заслуги към страната и обществото. Получаването на такъв отличителен знак било свързано с признание и повишение, а също и като знак за привилегированост.
След внедряването на печатните пари /около ХVІ век/ тези монети станали уникати. Смята се, че те пазят щастието.
ТАЛИСМАН № 9: ТАЛИСМАН НА ВЕНЕРА – изчерпан
ТАЛИСМАН № 10: SHOU SHOU е една от многобройните версии на древнокитайския символ на дълголетието и основата за щастлив живот. Заплетените линии вечно ще подбуждат вашите душевни сили и вътрешна енергия. Този символ дава на тялото и разума работоспособност и здраве, независимо от възрастта. Едновременно с това напомня за необходимостта от хигиеничен живот – телесен и умствен. Талисманът е свързан с постоянното движение и развитие във всички аспекти.
ТАЛИСМАН №11 – АБРАКАДАБРА – изчерпан
ТАЛИСМАН №12 – КАМЪК НА СЛЪНЦЕТО Камъкът на Слънцето се счита за символ на времето и неизменността на вечните истини. Благосклонността на талисмана позволява на своя притежател ефективно да се разпорежда с времето и да постига мечтите и желанията си.
ТАЛИСМАН №13 – ПЕНТАГРАМ НА АГРИПА – изчерпан
ТАЛИСМАН №14 – КЕЛТСКИ КРЪСТ Келтският кръст обединява в себе си езическата символика на световната мандала и християнския кръст. Кръстът привлича благосклонността на боговете и „охранява” притежателя си от всякакви нещастия. Често е бил използван от друидите в магически практики. Този кръст като ос съединява земния и неземния свят, развива третото око, защитава от лоши очи и помага в трудни ситуации.
ТАЛИСМАН №15 – ПРОГНОСТИКОН Древният гадателски магически кръг Прогностикон служи за прототип на гадателските таблици. Като талисман той помага за развиването на подсъзнанието и интуицията, отключва свръхестествените възможности и благодарение на това предпазва собственика си от фатални събития. Помага на човека, който го носи, да разбира мислите на другите.
ТАЛИСМАН №16 – АСТРОФОС Този слънчев талисман дава душевни сили и жизнена енергия, благодарение на положителното въздействие на всички планети и най-вече на Слънцето. Планетните констелации, които са изобразени на него, извеждат от организма всичко отрицателно. Знакът предпазва от слабости – на волята, на духа и тялото. Не позволява на апатията и песимизма да завладеят носещия този талисман. Дарява оптимизъм.
ТАЛИСМАН №17 – КАБАЛИСТИЧЕН ТАЛИСМАН НА МЕРКУРИЙ Талисманът на Меркурий осигурява безопасността в работата, защитава от нещастни случаи. Този знак предпазва хората, чиито професии са рисковани, както и бизнесмени, на които предстоят важни преговори и подписване на договори. Симетричното разположение на линиите дава хармония и защита навсякъде и винаги. Този талисман е подходящ и за конструктори и изобретатели, хора, които работят с опасна техника.
ТАЛИСМАН №18 – ЗНАК НА АТЛАНТИТЕ – изчерпан
ТАЛИСМАН №19 – ВЯРА, НАДЕЖДА, ЛЮБОВ Това е талисман на Божествената закрила. Християнският символ дава всестранна защита от всякакви нечисти проявления. Окръжността изразява Божествения ореол – силата на вярата и правдата. Лъчите символизират Божията светлина, която дава надежда и осветява пътя. Звездите указват пътя към рая. Сърцето символизира Божията милост, която пробужда в сърцата на хората любов към всяко Божие творение.
ТАЛИСМАН №20 – ВАВИЛОНСКО ДЪРВО НА МЪДРОСТТА Символът олицетворява победата над смъртта и вечното възраждане. Този талисман символизира голямото знание и посвещение. Космическото дърво дава равновесие и нови сили и спомага за духовното възраждане и интелектуалното развитие. Дървото служи за проясняване на ума и придобиване на знания и мъдрост. Талисманът е изключително подходящ за ученици, студенти и хора, на които им предстоят изпити.
ТАЛИСМАН №21 – ОМ От гледна точка на религията има най-различни интерпретации на ОМ. ОМ е единен неделим звук. Това е вибрацията на Всевишния. ОМ е семето на вселената, тъй като с този звук Бог е задвижил първата вибрация на Своето творение. ОМ е майката на всички мантри. ОМ е без рождение, ОМ е без смърт. Може да се обобщи, че талисманът ОМ е визуална форма на магическия звук-мантра, който дава облекчение, озарение, очистване на разума.
ТАЛИСМАН №22 – КИТАЙСКИ КАЛИГРАФСКИ ТАЛИСМАН Този талисман съдържа йероглиф, който обозначава енергията Чи, а както знаем, Чи идва от космоса и преминава през тялото на всеки жив организъм. Тази енергия придава сила на тялото, воля за живот и надежда. Китайският калиграфски талисман дава енергия и вяра на притежателя си в собствените му сили за преодоляване на всички прегради.
ТАЛИСМАН №23 – СИМВОЛ НА 5-ТЕ БЛАГОСЛОВИИ Петте благословии, които носи този талисман са щастие, здраве, мир, добруване и дълъг живот. Символите, изписани по него са от много популярен китайски мотив, който представлява пет прилепа около знака „вселената на вечността”. Смятало се, че прилепите живеят там, където е портала към другия свят и носят от там всички милости и добри деяния.
ТАЛИСМАН №24 – СВЕТИ ХРИСТОФОР Свети Христофор е покровител на шофьорите, пътешествениците и моряците. Този талисман е изработен като ключодържател, на който шофьорите могат да закачат ключовете от автомобилите си. Ето и една молитва към Свети Христофор, която е хубаво да казвате преди дълъг път: Свети Христофоре, дай ми уверена ръка и бистър поглед, за да не причиня никому зло и вреда. Не позволявай да стана причина за нечия смърт или нараняване, но ме защити от нещастия и пътни произшествия. Потисни у мен изкушението от прекалено висока скорост. Нека красотата на света и радостта от твоята милост ме съпровождат винаги. Амин.
ТАЛИСМАН №25 – ЩАСТЛИВА СЪДБА Магическият талисман носи щастлива съдба, дава богатство, възбужда полезните за притежателя си вибрации. Помага да печелите там, където обстоятелствата на съдбата са предопределили да губите. Талисманът ви прави избран от многото, носи почести и слава.
ТАЛИСМАН №26 – ТАЙНСТВЕН МАГИЧЕСКИ КОД НА КАЛИОСТРО Концентрацията над талисмана събужда спиритически способности, изпълнява желания и подсилва способностите за виждане в бъдещето. Този талисман е предназначен само за посветени хора, които ще го използват за добри цели!
ТАЛИСМАН №27 – АЛФА И ОМЕГА Талисманът АЛФА И ОМЕГА с монограма на Христос е израз на най-висшата Божия мъдрост и знание. Той носи духовно равновесие, възвишеност и мъдрост при взимането на решения. В талисмана е вграден надпис „Vince in Hoc”, който означава „С този знак ще победиш” – така вие ще побеждавате всички човешки слабости, възникнали от незнание. Освен това знакът дава силна вяра и воля за преодоляване на болести и всякакви физически страдания. При интелектуални съперничества той ви гарантира превъзходство и победа.
ТАЛИСМАН №28 – ЛЮБОВНА АНАГРАМА Анаграмите са били използвани за съставяне на любовни талисмани още в древността. Подхвърлен нарочно или подарен очи в очи на избрания човек, талисманът пробужда в него ответни чувства. Той може да послужи и за укрепване на чувствата на любимия човек. Носенето на двете съединени в едно сърца означава търсене на желания човек и надежда за постоянни и искрени взаимни чувства. Задължително да се носи по един талисман и от двамата партньори, когато желанието е да се засилят чувствата! И в никакъв случай не разделяйте талисмана на две половини!
ТАЛИСМАН №29 – ВЛЮБЕНИ Това е келтска рисунка, изобразяваща влюбени, сплетени в едно. Символичното заплитане и многобройните нишки държат двойките съединени, като самите нишки са без начало и без край, което обещава постоянна и неразривна връзка. Освен че укрепва любовта, талисманът предпазва влюбените двойки да влизат в конфликти.

ТАЛИСМАН  № 31 – ОРЕЛ НА АЦТЕКИТЕ Има легенда, според която ацтеките се установят там, където видят орел, кацнал на кактус със змия в ноктите (този символ влязъл и в държавния герб на Мексико). Тъкмо на това място била основана и тогавашната им столица – Теночтитлан. Така орелът станал символ на живителната енергия, даваща начало на всички промени. Могъщата птица е пратеник, който вижда посока и показва кое е правилно и необходимо за човека, който го носи. Освен това орелът е посланик на добрите вести, надеждата и божествената енергия и дава мотивация за действие

ТАЛИСМАН  № 32 – МАГИЧЕСКИ  ПЕНТАКЪЛ НА ОТЦА Този пентакъл представлява хексаграма, която е символ на равновесието и жизнените сили. Неговата задача е да преодолява всякакви трудности, свързани с ежедневните проблеми, дава сила за преодоляване на трудностите в живота. Пентакълът защитава и от безсъние, кошмари и всякакви лоши сънища, страхове и лоши предчувствия. Прави човека, който го носи, по-силен и решителен. Укрепва вярата в себе си и сполуката.

ТАЛИСМАН  № 33 – СЕРАФИМ На иврит „серафим”  означава „пламък”, в юдаизма и християнството означава същество от най-близкото обкръжение на Бога с три двойки крила. Божият посланик е въплъщение на силата на духа. Този талисман носи божията светлина и надежда. Като символ серафимът изпълнява защитни функции и носи вяра в добрите сили, които управляват бъдещето. Изключително хубаво е да се носи във важни, трудни моменти в живота за укрепване на силите.

ТАЛИСМАН  № 34 – КЛЮЧ НА СОЛОМОН Ключът на Соломон  е магически кръг против страх, който  защитава притежателя си от хора, които  правят магии или такива, които  са обладани от духове. Малките четири пентаграма пазят от четирите посоки на света човека, който носи талисмана. Безопасността, която дава този символ, служи и за укрепване на вярата в собствените си сили, дава душевна радост, спокойствие и оптимизъм. Кара носещия го да вижда само доброто в живота и да не забелязва лошото.

ТАЛИСМАН  № 35 – ОКОТО НА ХОР UDJAT, или святото око на бог Хор, символизира предвидливостта и всезнанието, които човек придобива благодарение на чувствителното възприятие на света. Този символ придава на собственика си вечна бдителност. Означава също постоянно присъствие на боговете навсякъде, където е човекът, носещ този талисман. Той защитава от зли очи, завист и ревност.

ТАЛИСМАН  № 36 – СТАРОКИТАЙСКИ СИМВОЛ НА ЩАСТИЕТО FU, или старокитайският символ на щастието, за разлика от много други талисмани, е символ на щастието въобще. Магическите срички са всъщност добри пожелания, които носят такъв вид щастие, какъвто е необходим на човека, който носи талисмана. Изключително подходящ е за младоженци, тъй като означава съединяване в щастието.

ТАЛИСМАН  № 37 – РЪКА НА ЩАСТЛИВАТА СЪДБА Този талисман е символ на активността и властта, кодирана в ръцете на Бога. На него е  изписано идеалното разположение на линиите на ръката, които позволяват на щастливата ръка да взима правилните решения в подходящото време. Талисманът помага на притежателя си да избира подходящи приятели и му осигурява възможността да разчита на божествена помощ в трудни моменти.

ТАЛИСМАН  № 38 – ЯНТРА ШАМБАЛА Янтра Шамбала  е знак, открит из древните ръкописи в подножията на Хималаите. Талисманът символизира невидимия център на мислите и чувствата – арбитрите на съдбата. Средата на знака защитава човека от безпокойства и нежелана намеса в живота му. Талисманът може да се използва и за връзка с Шамбала, но тя е възможна само при медитация с талисмана, при която трябва да го гледате без да мигате.

ТАЛИСМАН  № 39 – АРАБСКИ ЦВЯТ Този талисман представлява двойка в еротична прегръдка. Талисманът носи успехи в интимните  контакти, спомага за добри партньорски взаимоотношения и за преодоляване на срамежливостта. С негова помощ стеснителните ще могат да направят любовни признания, без да се притесняват

ТАЛИСМАН  № 40 – ЧУК НА ТОР Чукът на Тор  разбива всякакви прегради, бариери  и препятствия, които стоят на пътя на щастието. Чукът е бърз като мълния и винаги се връща, подобно на бумеранг, в ръцете на своя собственик. Той служи като магически пояс за борба с проблемите и води притежателя си към щастието.


Ако искате да поръчате талисман, напишете трите си имена, точен адрес, пощенски код, телефон за обратна връзка с вас и номера/номерата на талисмана/ите, които желаете да получите. Изпратете тези данни на адрес София 1000, ул. Славянска 29, ет. 5 или на e-mail: [email protected].
Поръчаните от вас талисмани ще получите с куриер с наложен платеж. Куриерските разходи се заплащат при получаването на продукта.

Цена на всички талисмани – 15 лв.

МОЛЯ, НЕ ИЗПРАЩАЙТЕ ПАРИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Поръчки, в които не е посочен телефон за обратна връзка, не се изпълняват.
Количествата на талисманите са ограничени.

ВАЖНО!!!
Можете да поръчате своите талисмани и на вестникарските павилиони на Куриер 5 в следните градове: Пловдив, Пазарджик, Ихтиман, Костенец, Казанлък, Хисар, Чирпан, Първомай, Асеновград, Смолян, Мадан, Златоград, Рудозем, Неделино, Девин, Доспат, Кричим, Стамболийски.