ТЕХНИКА ЗА ИЗЧИСТВАНЕ НА КАРМИЧНИ ЯЙЦА

М. Петкова

Доколко е трудно да „изчистим” кармата си? За тази цел трябва да си спомним и преосмислим всички събития от живота си от самото ни раждане насам. Така премахваме цялата тази негативна информация от подсъзнанието си.

Но можем да тръгнем и по друг път, който е много по-пряк – да оберем негативните кармични яйца. В славянската йога има няколко упражнения, които вършат тази работа. Представям ви само един от тях, тъй като той е достатъчно ефикасен.

Упражнение „Чаша”

Това упражнение се състои от две части. След като няколко дни направите тренировки, може да не изпълнявате повече първата част, а направо да преминете към втората.

1. „Стояща” чаша

Тази част от упражнението, освен че чисти кармичните яйца, също така хармонизира работата на жлезите с вътрешна секреция и подобрява връзката с подсъзнанието.

Изпълнява се в изправено положение. Краката са на ширината на раменете. Докоснете пръстите и на двете ръце. Докоснете зоната на челото, където се намира третото око с двата си палеца. Лактите на ръцете са вдигнати и са на разстояние, колкото е ширината на раменете.

В това положение си представете, че раменете ви са основата на чаша. Изправеното ви тяло е „столчето” на чашата, а главата ви се намира вътре в чашата. Визуализирайте мислено чаша с каквато и да е форма, която започва от раменете ви.

Почувствайте палците на краката си. Представете си, че от тях към палците на ръцете ви излизат два потока – може да си представяте тези потоци, като потоци от вода или енергия. Визуализирайте как палците на ръцете ви пълнят чашата с вода или енергия. Пълнете я мислено, докато тя се напълни догоре и водата/енергията започне да прелива и да облива цялото ви тяло. Задръжте максимално дълго този образ.

2. „Седяща” чаша

Седнете удобно, така че ходилата на двата ви крака да се докосват. Ръцете и визуализацията на чашата са същите, като в упражнението „Стояща чаша”. В тази поза „автоматично”визуализирайте чашата пълна – ако не се получава, потренирайте още първото упражнение.

С тази техника изчиствате своя жизнен път от негативите – кармичните яйца. Негативът е вътре в чашата – просто го махнете от там. В момента, в който го взимате, в съзнанието ви може да изплуват ситуации, с които той е свързан. Това не е задължително, така че ако нищо не се появи в съзнанието ви, просто изхвърлете негатива от чашата. Визуализирайте го като боклук, мътно петно, някакъв предмет или каквото ви хрумне. Задачата ви е да „видите” и извадите всичко от вътрешността на чашата.

Можете да ползвате тази техника за всяко лошо събитие от миналото ви – няма ограничения за броя на кармичните яйца, които изхвърляте.