ТИПОВЕ ЖЕНИ СПОРЕД ИЗТОЧНИЯ ХОРОСКОП

„РОМАНТИЧЕН ИДЕАЛ”, „ЖЕНА-БОЕЦ”, „СЪЛЗЛИВА ЛЕЙДИ” ИЛИ „СТАТУЯ НА СВОБОДАТА”?

„Красивата жена се нрави на очите, а добрата – на сърцето… Едната е прекрасна вещ а другата – съкровище…”

Наполеон

Жените винаги са били загадка за мъжете, макар не един и двама мъже да са опитвали да разгадаят женския характер. Същото важи обаче и за силния пол – жените трудно разбират това, което „се мъти” в мъжките глави. Ето защо в този и следващия брой на вестника ще ви помогнем в търсенето на някои отговори.

Жените Кон, Тигър и Куче са романтички

Външният вид на тези жени, както и техните мисли, идеали, стил на живот и поведение, са подчинени на романтичната любов. Техният разум обаче не съответства на всичко това. Това са логични, хладни, аналитични личности, без излишни емоции. Тези дами са праволинейни, безкомпромисни, с комплекси за малоценност, амбициозни и едновременно с това самоунищожителни.

Те са способни да направят зашеметяващо впечатление, но, за съжаление, нямат вътрешна сила, която да задържи трайно този техен образ. Ето защо несъответствието между думи и дела, планове и реализация, които са характерни за жените като цяло, така ярко се проявяват именно у нежните представителки на тези три зодии. Благодарение на тяхната външност и маниер на поведение, никой от околните не се съмнява в силата им. Никой, освен самите дами.

Често тези жени са на границата на психологическия срив. Те винаги се стремят да вървят напред и никога не са доволни от постигнатото, защото вечно се съмняват в себе си и в успехите си.

Външният вид на тези дами е забележителен и почти никой не може да остане равнодушен към красотата им. Те не могат да бъдат само украшение на живота, а имат нужда да действат. Надарени са с високи интелектуални възможности, но рядко са талантливи. За сметка на това обаче, са добри лидери и се справят блестящо, когато са началници.

Когато се влюбят, жените от тези зодии често обгръщат в романтичен воал своите избраници. Но когато свалят розовите си очила, любовта им се изпарява.

Представителки на зодия „романтичен идеал“ са: Мерилин Монро, Роми Шнайдер, Патриция Каас, Лайза Минели, Инеса Арманд и др.

Жените Петел, Змия и Бик са силни

Представителките на тези зодии са амбициозни, напористи, праволинейни. Те притежават изключителна, висша форма на волята – воля на разума. И тъй като такава силна воля трудно се управлява и обуздава, тези дами са си изградили образ на жена-боец, на която обаче напълно й липсва новаторство. Тяхната сила е в политиката, в управлението. Те нямат конкуренция сред останалите жени и не се страхуват дори от мъжка конкуренция. Раздвоеността и „войнишкият” им език често им пречи да направят политическа кариера.

Разумната воля е чест спътник на любовта при тези дами. Затова и именно любовта е тяхната „ахилесовата пета”, но и техният източник на вдъхновение. Нежните представителки на трите зодии си съставят таблица с качества, които мъжът до тях трябва да притежава, но е почти невъзможно някой мъж да отговаря на техните изисквания. Тези жени сами избират мъжете до себе си и са може би единствените в зодиака, които се стремят да постигнат три неща едновременно: да създадат здраво семейство, да бъдат щастливи майки и да постигнат големи успехи в кариерата си. И най-странното е, че повечето от тях го постигат.

Представителки на зодия „жена-боец” са: Индира Ганди, Маргарет Тачър, Корасон Акино, Мария Стюарт, Екатерина II и др.

Жените Плъх, Маймуна и Дракон са обаятелни

Представителките на тази тройка зодии са олицетворение на женската красота, изящество, изтънченост и слабост. Те създават впечатление на ефирни същества, които нямат нищо общо с грешната Земя. Със своето присъствие на планетата те напомнят на мъжете колко красота и любов ги заобикаля. Красотата им обаче е студена – в отношенията си с мъжете те не са „страстни амазонки”, а са по-скоро „ледени кралици”.

В семейния живот тези дами се стремят към благополучие и покой – те биха били извънредно щастливи, ако могат да прекарат живота си в „салонна” обстановка, където изобилства от красиви и скъпи вещи. Нерядко те презират бита си или търпеливо, но отчуждено се примиряват с него.

Жените от този тип имат трезв ум, здрава мисъл – те просто искат материално благополучие и спокойствие. Освен това изключително се вълнуват за своето здраве, здравето на близките си и спокойно съществуване. Ако обаче не получат от живота спокойствието, което искат, тези жени са способни на непредсказуеми изблици на гняв. А липсата на желаните от тях неща дори може да ги доведе до психически травми.

Бидейки олицетворение на женската слабост и беззащитност, тези дами по женски преодоляват трудностите – с помощта на капризи, истерии, сълзи, т.е. много бурно и емоционално.

Като цяло характерът на тези нежни представителки е труден. Хитри по природа, те имат дипломатически качества. За брак са добри, стига мъжете до тях да знаят предварително техните характерови особености.

Представителки на зодия „сълзлива лейди” са: Марина Цветаева, Жорж Санд, Екатерина I, Габриела Сабатини и др.

Жените Глиган/Свиня, Котка/Заек и Коза/Овца са независими

В това трио са най-загадъчните женски знаци. Външното им спокойствие и невъзмутимост крият техните мистични мисли, магическа сила и власт над мъжете. Именно тук е и тяхното раздвоение – тези жени притежават достатъчно трезв поглед над живота, но когато дойде време да действат, те се доверяват на всичко друго, но не и на аналитичния си ум. Те по-скоро ще повярват на сънищата си, отколкото на реалността.

От всички жени в зодиака само тези три типа са напълно независими от мъжете. Те имат воля и не служат на любовта, затова са абсолютно свободни. Тези жени са способни да отстояват докрай своята независимост, независимо колко сили ще им коства това. А те имат огромна сила и това е тяхната воля – тя може да бъде стихийна, дори разрушителна, защото често подтиква своята притежателка към велики жертви, подвизи, открития и даже престъпления.

Жените от тези зодии могат да блеснат във всякакъв вид дейност, за която са нужни вкус, гостоприемство и добро представяне. Те са интелектуалки, които постоянно се стремят да получат нови знания и много четат.

Бракът не е самоцел за тези дами – те съвсем спокойно могат да минат и без него. Но, от друга страна, те са по-способни от всички други да поддържат свежи съпружески отношения и идеална хармония в духовната, сексуалната и домакинската сфера на брака. С две думи, това са жени, които могат да направят мистична картина от реалния живот.

Представителки на зодия „Статуя на свободата” са: Мери Бекер, Елена Блаватска, Елена Рьорих, Ванга, Анна Шмид.

Превод от руски: Анна Димитрова