ТРИ МУДРИ ЗА ЗДРАВЕ И ФИНАНСОВ ПРОСПЕРИТЕТ

Весела Цалта

Оказа се, че мудрите предизвикаха доста голям интерес у вас, скъпи приятели. Вие обсъждате, питате, съветвате се по телефона за тях. Те наистина помагат, стига правилно да преценим какво точно искаме да се случи чрез тях. Отново предлагам две мудри, полезни за здравето ви и една, която със сигурност ще ви помогне в тези трудни времена на безработица и безпаричие. Тя ще помогне да се снемат определени енергийни блокажи и полека-лека нещата да се подредят.

МУДРА НА ВОДАТА – МУДРА НА БОГ ВАРУНА

Във Ведите това е богът на световните води, а също и пазител на справедливостта.

Водата е един от петте елемента, образуващи тялото и планетата ни. Водата е основата на живота ни, без нея не е възможно съществуването на нищо живо на планетата ни.

Тази мудра се прилага при излишък на Влажност в организма – вода или слуз в белите дробове, в стомаха и др. Излишното натрупване на слуз в организма може да предизвика определени енергийни блокажи. Изпълнението на тази мудра се препоръчва при заболявания на стомаха, на черния дроб, при колики и подуване на корема.

Как се прави?

Кутрето на дясната ръка се прегъва към основата на палеца, с който леко се притиска малкото пръстче. С лявата ръка се обхваща дяснатаотдолу като палецът на лявата ръка се разполага върху палеца на дясната.

При налични проблеми или като лечение, тази мудра се прави три пъти дневно по 45 минути. Тази мудра помага при наличие на слуз в носа, стомаха, белите дробове, при простудни и алергични хреми.

За да засилите действието на Мудрата на водата, може да си представите, че стоите под малък водопад. Дайте възможност на водата да отмие от вас всичко ненужно, всички негативи. „Вижте” как водата под вашите крака помътнява от вашите проблеми и безпокойства, а в последствие се изчиства и изсветлява.

Може и да си повтаряте следната афирмация: Аз винаги имам желание и възможност да се освободя от всичко излишно, да го затрия и всичко ще се промени към по-добро.

МУДРА НА ЗЕМЯТА

Според китайската философия, Земята е един от елементите, които изграждат нашето тяло. Тя е една от стихиите, които определят типа личност и склонността й към определени заболявания.

Тази мудра намира приложение при влошаване на психофизическото състояние на организма, при истерия, стрес, като защита от негативни външни енергийни въздействия.

Как се прави?

Безименният пръст и палецът се допират с лек натиск на възглавничките.Останалите пръсти са изправени. Препоръчително е да се изпълнява три пъти дневно по 15 минути.

Мудрата на Земята стимулира коренната чакра. Положението на пръстите подобрява обонянието, оказва благоприятен ефект върху ноктите, кожата, косите и костите, подобрява чувството на равновесие, дава увереност и повишава самооценката.

Едно допълнение: Седнете на стола. Стъпалата успоредно едно на друго. При вдишване си представяйте, че поемате със стъпалата си енергията на Земята. Тази енергия тръгва нагоре по краката ви, през тялото, шията, главата и излита далеч, в Космоса. При издишането си представете как енергията на Космоса ви залива като златен дъжд и попива в Земята. Повторете няколко пъти.

Повтаряйте си следната афирмация: Силата на Земята ми дава увереност и възможности да отстоявам своето виждане. Уверен съм в себе си. Силата на Космоса ме въодушевява, дава ми желание и радост.

МУДРА НА БОГАТСТВОТО – за излизане от материалната криза

Ако в живота ви липсват финансови успехи, ако едва свързвате двата края, ако съзнавате, че все пак нещо трябва да се предприеме. Възможно е при вас да има някакво изкривяване на енергията. Тази мудра в случая е лечебна. Тя помага при тотално безпаричие, в периоди, когато съвсем не ви върви да имате парички. Практикувайки тази мудра, вие ще усетите една положителна настройка, сила и увереност в своите сили, ще усетите, че привличането на богатството и благополучието е реалност. Тази мудра ще ви настрои за положителни промени.

Как се прави?

Ръцете се държат пред гърдите, дланите една срещу друга, страничния ръб на дланите надолу, палците напред.Основите на дланите се докосват.Свийте малкия, безименния и средния пръст и съединете фалангите им една с друга. Палците се съединяват един с друг със страничните ръбове и посока 90 градуса към дланта. Показалците на ръцете се вдигат вертикално нагоре, като се докосват възглавничките им. Затворете очи и дишайте равномерно и дълбоко. Внушавайте си, че вътре във вас се формира мощна енергийна опора, която Ви помага да излезете от застоя.

Тази мудра е необходимо да се прилага в продължение на 3 дни ( сутрин, но не веднага след сън), от 3 до 5 минути.

По материали на Центъра за народна медицина „Сантана”, Минск