ТУРМАЛИНЪТ – КАМЪК НА МЛАДОСТТА И ТАЛАНТА, НО И ОПАСЕН ВРАГ НА ОГНЕНИТЕ ЗОДИИ

М. Петкова

Турмалинът е минерал със сложен химически състав, с различни цветове и оттенъци, които имат собствени названия – малиновият се нарича апирит, безцветният е ахрот, розовият и червеникавия – рубелит, синият и синкаво-черният – индиголит, зеленият – верделит, жълтият и кафявият – дравит. Изумрудено-зеленият е известен с името хромтурмалин, черният е шерл, а под името хамелионит се крие минералът, който е с маслинено-зелен цвят на дневна светлина, а на изкуствена светлина е кафеникаво-червен.

За най-ценни се смятат червените и розови разновидности, тъй като те са и най-силни в магически аспект. Най-много магически свойства има шерлът – черният турмалин. Той помага за развитието на способностите на маговете, но оказва благотворно влияние и на хората, които практикуват творчески професии.

Червеният турмалин помага за разгърщането на творческите способности на художниците, а зеленият е помощник на артистите и литераторите.

Турмалинът създава покой и плавно течение на действителността. Под негово влияние човек става по-малко раздразнителен и с по-мек характер. Този камък носи в себе си влиянието на Венера, което го прави пазач на материалните блага и може да бъде използван при ритуали за финансови цели.

Енергията на минерала помага за запазването на благоденствието в дома, особено ако то е под формата на недвижими имоти, произведения на изкуството и скъпоценности. Това се дължи на свойствата на биополето на турмалина, който обхваща и поддържа всичко, което се намира в неговата „власт”.

Розовият турмалин „консервира” всичко, което е подвластно на неговата територия, затова любимите собственици на този камък дълго време остават младолики. Освен това спектърът му на излъчване придава на хората добро настроение. Най-изразеното влияние на турмалина обаче е по отношение на кожата – той подмладява клетките на кожата и затова човекът, който носи такъв камък, запазва младостта си.

Ако носите камъка на показалеца и той е вграден в пръстен, формата му е кабошон /б.а.: терминът кабошон произлиза от старинната френска дума „caboche“ – глава, и се отнася до относително плосък скъпоценен камък, който е оформен с едно гладко куполообразно полирано лице/ и задната му повърхност не е покрита с метал, минералът е най-ефективен и най-силно влияе върху организма ви. За кожата на лицето е много полезно два пъти в седмицата да си правите масаж с турмалин, особено на местата, където имате бръчки.

Работата с камъка може да започнете на растяща Луна, в нейната първа четвърт. Най-подходящото време от денонощието е по изгрев слънце, но най-късно до обяд, а най-добрите месеци са май и началото на юни.

Турмалинът обаче е опасен за носене от млади жени и девойки, тъй като може да ги успокои прекалено много и да ги накара да се отпуснат и да се откажат от борбата за по-хубав живот.

Този минерал е най-ефикасен за земните знаци от зодиака – Козирог, Дева и Телец, успешно могат го използват и Рак и Риби, а Везни и Близнаци ще имат среден усеп х с него. За огнените знаци обаче, както и представителите на зодия Скорпион, този камък е абсолютно забранен, защото турмалинът ще ограничи прекалено много техните жизнени стремежи.

Стихията на този минерал е Земя. Той е подходящ за зареждане на вода по време на Новолуние.

Ето как можете да заредите своя турмалин:

Ти, който си Пазител на семейството на звездите,

ти, Всепобеждаващий и Всезнаещий,

дай живот на втория камък,

възкреси неговата добра слава,

за да не остарява красотата,

за да са пълни хамбарите!

Сега и винаги и во веки веков.

Амин.

Чете се 6 пъти. Препоръчително е да заредите своя турмалин, когато Слънцето е във Везни.

А ето и начин да направите защита на своя турмалин:

Ти – плодородие,

Ти – изобилие,

Ти – красота,

Ти – доброта!

Красотата моя съхрани,

Плодородието запази,

На добротата помогни,

Изобилието подпомогни!

За слава на Отца и Сина и Светия Дух. Амин.

Чете се 6 пъти.

Мантра „Зуонг” за наричане на турмалин:

На изток – за увеличаване на личната привлекателност.

На юг – за да завоювам вниманието и благоразположението на …/казвате името на човека/хората, чието внимание ви е нужно/.

На запад – за нормализация на отношенията ми с противоположния пол.

На север – за да съхраня благоденствието и младостта си.

Мантрата се казва 22 пъти.

Турмалинът се зарежда с помощта на знаменитата звезда на Давид. За целта се рисува правилна звезда с шест лъча, като върху всеки лъч се поставя по една свещ. В центъра на звездата се слага камъка. След това звездата се „отваря”, свещите се запалват и се казва 6 пъти следното:

Сила на Огъня жива

и сила на Земята блага,

съединете се!

В камъка се въплътете!

Сила на успеха, богатството и щастието,

прояви се в този свят!

Амин. Амин. Амин.