УПРАЖНЕНИЕ „СРЕЩА С ВЪТРЕШНОТО АЗ”

От десетина години Земята, а и всички ние – хората, растенията и животните, които я обитаваме навлязохме в един доста дълъг и сравнително бавен процес на преход. Постоянно нещо ни тревожи, нещо не е наред. А дали самите ние сме готови да участваме в голямото шоу – квантов скок и преход в новото измерение. Сами сме избрали да дойдем точно сега и точно тук в поредното си прераждане. Нека посрещнем спокойно времената на прехода и не само това – да участваме активно в него, за да се случат малко по-лесно и по-плавно нещата. Гневът, омразата, притеснението, лъжата няма да ни помогнат никак. Нека започнем полека-лека да вземаме нещата под свой контрол.

Като начало да се опитаме да овладеем отрицателната си енергия, да се научим да се отпускаме и да си даваме възможност да отдъхваме пълноценно. Може да седнете или да легнете – важно е да настаните удобно физическото си тяло и да можете да се отпуснете, навлизайки в дълбок лечебен покой. Обикновено помага приглушеното осветление, леката музика. Затворете очи. Пребройте бавно на ум от 10 до 1 и се отпуснете. В това състояние се намалява честотата на мозъчните вълни /алфа – ниво/ и може да се поработи при това доста успешно за пълно отпускане и цялостна релаксация. Обикновено за 3-4 дни човек се научава да влиза в това ниво. И това е само началото.

Оттук-нататък, при желание от ваша страна и 4-5 дневни упражнения, може да направите една незабравима среща с вашето вътрешно Аз. Насочете вниманието си към областта на слънчевия сплит – 3-4 пръста над пъпа. И след броени мигове ще го видите – вашият вътрешен Аз. Мъничък и досущ показващ вашето психическо състояние към момента. Може да изглежда като миниатюрен, спаружен, прегънат на две старец, или малко весело размахало ръчичките си детенце, или една бледа сянка, или… Това е Вашето Аз. Така вие живеете към този момент. Разгледайте го. Опитайте да влезете във връзка с него, да го заговорите. Опитайте да обсъдите проблеми, настоящи притеснения и страхове. Ще бъдете очаровани колко много нови неща за себе си ще научите. Поинтересувайте се за здравето си, за изхода от вълнуващи ви проблеми. Накрая благодарете за получената информация. Поискайте прошка, ако с нещо сте обидили вътрешния си Аз. Пребройте бавно наум от 1 до 3 и внимателно отворете очи. Размърдайте се.

Дотук с вас направихме първата крачка към работа с вътрешното си Аз – запознахме се с него. Отук нататък ще се научим да работим с него и с негова помощ в течение на времето да започнем да тушираме стреса, който ни обгръща отвсякъде, да го контролираме и успоредно с това можем да научим нашия мозък да работи по-активно, да се включат в нашето ежедневие повече негови зони. Тогава ще можем да си дадем точната оценка кои са причините за нашите проблеми, за нашите болежки и наистина ще можем да работим върху изграждането на здраво тяло, изпълнено с любов и обич към всички около нас. Ще можем да бъдем истински пълноценни участници в наближаващото космическо шоу, а не само вяли негови наблюдатели.

Весела  Цалта