УРЯТСКИЯТ ЧУДОТВОРЕЦ ДИД ХАМБО ЛАМА: СЛЕД 2012 Г. ЩЕ ЖИВЕЕМ ПРЕКРАСНО

Дотогава голяма част от Европа ще потъне, САЩ ги чакат големи катаклизми

Дид Хамбо Лама Матвей Рабданович Чойбонов е роден през 1947 г. в село Инзагатуй, Бурятия. Той е човек с многостранни интереси и образование – започва от музикалното училище, завършва педагогика и медицина и стига до висшата учебна духовна будистка семинария в Улан-Батор.


Освен това той е професор-доктор по будистка философия, магистър по народна медицина, председател на Съюза на бурятските писатели, автор е и на 9 поетически сборника. С тънкото знание за човешката психология и душа, както и лечителските му способности, Матвей си е спечелил уважението не само на сънародниците си, но и на жителите на Москва, Калмикия, Киев и Новосибирск. Познават го и в Монголия и Сърбия.

Дид Хамбо Лама е астролог, народен лечител, добър и сърдечен човек. Помогнал е на много хора да върнат здравето си и духовната си вяра.

Чойбонов провежда миротворческа дейност не само из Руската федерация, но и в Монголия, Китай, Япония и бивша Югославия. За тези свои заслуги получава няколко ордена – „ Дружба”, „За любов и вярност към Отечеството”, „Нов елит на Русия” и „Големия Малтийски кръст”. През 2004 г. е награден и със „Златната звезда за вярност към Русия”, тъй като е изправил на крака 902 болни от церебрална парализа.

Дид Хамбо Лама бе за първи път в България тази седмица. На въпроса защо е решил да дойде сега, той отговаря, че е тук, за да „се срещне” с Ванга. Твърди, че преди да пристигне в България

Ванга е обещала на будисткия Лама, че ще позлати душата му.

Освен церебрална парализа, Чойбонов лекува глухота, проблеми с гръбначния стълб, нервно болни, възстановява след травми и операции, сърдечни заболявания, прединфарктни състояния. Бурятският чудотворец лекува само с ръце. Процесът на оздравяването, казва той, е различен у различните хора – човек може да оздравее за 21 дни, а може и да му бъдат нужни години.

Докато беше в България, Дид Хамбо Лама отговори на няколко въпроса, които отдавна ни вълнуват:

– Има ли карма?

– Да.

– А обреченост?

– Да.

– Наистина ли идва краят на света?

– Край на света няма да има, ще има само катаклизми.

Голяма част от Европа ще потъне, но България ще оцелее.

– Опасна ли е планетата Нибиру? Ще се удари ли със Земята?

– Това ще се случи, но няма да е скоро, защото будистите по цялата планета се молят денонощно. Не бива да се правим предварително на живи трупове. Сега цял свят страда, но

след 2012 г. всичко ще се оправи.

От 2000 г. до 2012 г. е най-опасният цикъл за човечеството. През октомври 2012 г. този цикъл ще свърши, хората ще се успокоят и животът ще стане по-добър.

– Какво ще се случи със САЩ?

– Очаквам там големи катаклизми.

– А Русия – какво е нейното бъдеще? Възможно ли е отново да стане СССР?

– СССР в предишния вид няма да има, но съюз със сигурност ще има. Демокрацията в Русия няма да издържи дълго – тя е като крик, който всеки момент ще се счупи.

Ден преди 100-годишнината от рождението на Ванга, Матвей Рабданович посети Рупите. Какво се случи там, четете в следващия брой на вестника.
Анна Димитрова