ФРАНК КИНСЛОУ: ВСИЧКО Е ЧИСТО СЪЗНАНИЕ – ВСИЧКО ПРОИЗЛИЗА ОТ НЕГО И ЕДНОВРЕМЕННО С ТОВА ГО ПРИТЕЖАВА

Квантовата синхронизация/КС/ е бързодействащ и ефективен научен метод, който намалява болката и способства за изцелението на човека. Поражда незабавни изменения, които могат да бъдат видени и почувствани в тялото. Подлежи на възпроизвеждане и може да издържи на строгото научно изискване за проверка „преди и след”. КС продължава да оказва въздействие дълго след първоначалния сеанс, като по деликатен начин внася баланс и премахва блокажите, възпрепятстващи физическото и емоционалното благосъстояние. Тя влива целебно осъзнаване както у инициатора на процеса, така и у обекта на този процес. Сеансите обикновено са придружени от чувство на покой и релаксация.

Квантовата синхронизация ни помага да се пробудим за собственото си вътрешно осъзнаване.

Д-р Франк Кинслоу е работил като мануален терапевт и преподавател на глухи хора. Създател е на метода Квантова синхронизация. Автор на книгата за самопомощ „Отвъд щастието: как да осъществим най-дълбокото си желание”.

Сега живее във Флорида, има частна практика като консултант, едновременно с това е и преподавател в университета Евърглейдс.

За КС той казва: „Практическа технология за живот без усилия съществува. Ние я наричаме Квантова синхронизация. Важно е просто да „лъдеш”. Не е нужно да се фокусираш върху намерения, нито безконечно да визуализираш. Всъщност, колкото по-малко неща правите, толкова по-добре. Просто отпуснете мислите си в свободен полет и се наслаждавайте на Квантовата синхронизация в Чистото съзнание. Чистото съзнание прилича на любовта – то ни избавя от тревогите, свързани с битовите ни неуредици, проблемите със здравето и в отношенията.”

Всъщност КС е „нищонеправене”, при което необходимото се случва само.

Д-р Кинслоу описва удивителния процес на КС в интервю, дадено на Патриша Донуърт – автор на многобройни статии на духовна тематика.

– Вие сте човек, който от доста време се занимава с медитация, както и професионален хиропрактик/бел. ред.: хиропрактикът е човек, който се интересува как работи тялото на даден пациент, но през призмата основно на мускулно-скелетната система – гръбначен стълб и стави/, преподавател на хора с нарушен слух и консултант по духовно развитие. Целият този опит има отношение към разработената от вас система за Квантова синхронизация/КС/. Разкажете ни как създадохте този метод.

– Когато навърших 30 години, аз започнах самостоятелно да правя продължителни дълбоки медитации в пълно безмълвие и уединение в алпийските гори. По-късно, когато имах семейство, работа и т.н., не можех да си позволя толкова продължителни отпуски и започнах да преподавам техники, които са ми дадени от „висшите сфери”, и събрах около себе си група духовни търсачи на вътрешен покой и просветление. След 7 години преподаване осъзнах, че това не ми е достатъчно. Тогава зарязах всичко, с което се бях занимавал, и се върнах към „затворническия” си живот, за да имам време за размишления върху това, което е всъщност „нищо”, или „Чисто осъзнаване”. Така осъзнах, че ние все „някъде” трябва да ходим или „нещо” да правим, а всъщност всичко е съвършено в този вид, в който е. Разбирате ли, че „нищо” не дава никакви отговори”, защото то самото е отговорът. Дълбок отдих, чисто съзнание, дълбоко умиротворение – всичко това са синоними, които описват опита „ни-що” или „не-мисъл”.

В края на 80-те години на миналия век разработих специална система, която позволява на човека да изследва самия себе си. Благодарение на нея стана възможно човек да „предава” на друг състояние на дълбоко умиротворение. Известно време усъвършенствах системата, махайки всичко ненужно и резултатът стана Квантова синхронизация – бърз и прост процес, който издига на нова ниво дълбокото вътрешно осъзнаване, което пък води до изцеление.

– Какво точно представлява КС и как работи тя?

– КС е ускорен процес на изцеление, от който може да се възползва всеки човек, стига да иска. Без значение дали сте си счупили крака, или някой е разбил сърцето ви – единственото, което се иска от вас, е да влезете в състояние на дълбок покой. Ако се нуждаете от физическо, емоционално или духовно изцеление, ви е нужен дълбок покой.

И колкото е по-дълбок покоят, толкова по-бързо ще се излекувате. Чистото осъзнаване – това е състояние на максималния възможен покой. Аз открих процеса, който мигновено дарява тялото, разума и духа със състояние на дълбок покой и ги лекува. Методът се задейства за няколко секунди. Ето това именно е, което аз наричам Квантова синхронизация.

– Звучи силно, но разкажете, моля, по-подробно как са свързани помежду си „покоят” и „осъзнаването”?

– Употребявам думата „покой” или „отдих”, защото всички ние прекрасно знаем, че добрата почивка ни кара да се чувстваме много по-добре. Но покоят в системата КС трябва да бъде толкова дълбок, че максимално да ви приведе в състояние на не-движение. Когато влизаме в състояние на Чисто осъзнаване, изпитваме изключително дълбока, неподвижна тишина, дори, когато продължаваме да мислим, говорим и се занимаваме с ежедневните си дела. Когато това се случи, чувството на дълбок покой пропива цялата наша действителност. Ние се освобождаваме от сковаващото влияние на ежедневната рутина. Чувстваме себе си уникални и особени, като че ли някой ни е доверил огромната космическа тайна, че светът такъв, какъвто е, е съвсем нормален.

Това е истинската любов. Тя носи избавление от тревогите, свързани с финансови проблеми, болести и неуредици в отношенията ни.

– Значи Чистото осъзнаване е ключът към КС. Но съществуват стотици, дори хиляди начини, методики и процеси, които ни обещават умиротворение, вътрешно безмълвие, състояние „Свидетел” и т.н. Според системата КС абсолютно всеки желаещ може да достигне състояние на Чисто осъзнаване за броени минути. Какво обещава вашата методика?

– Не е нужно да давам обещания. КС дава нещо лично на някого. Освен това Чистото осъзнаване не може да бъде достигнато, защото ние си го имаме постоянно – то се намира вътре в нас винаги и навсякъде. Не искам да звуча загадъчно, но ако смятате, че ви е необходимо да достигате Чисто осъзнаване, за да станете самоосъзнати или просветлени, то вие предварително сте загубили битката. Чистото осъзнаване не може да бъде достигнато, нито пък изпуснато. Всичко, което трябва да направите, е да осъзнаете Чистото осъзнаване, а това е невероятно просто.

– Запознайте ни с КС отвътре. Какъв вид динамика предизвиква?

– Всички сътворени същества са направени с помощта на енергия и ред – звезди, коси, круши и т.н. Целият ни живот е проявление на различни форми и енергии, на които даваме имена. Но от къде идват те? Може да кажете, че са съставени от атоми, но от къде са атомите? Всичко произлиза от Чистото съзнание, всичко съществуващо има Чисто съзнание.

Човекът, който практикува КС, пуска в ход процеса на изцеление, благодарение на разбирането на същността на съзнанието си, като едновременно с това пази неясно съзнание за своите физически или емоционални проблеми. Безмълвното съзерцание на Чистото осъзнаване създава алтернативна версия на оригинала. Тази алтернативна версия освобождава тялото и разума от дисхармонията и свързаните с нея симптоми. Човекът, практикуващ КС, не прави нищо. Той просто наблюдава Чистото съзнание и в точното време вкарва вселената в направление „изцеление” – това е всичко. Работата на етерно ниво дава на инициатора на процеса чудесно усещане за безгранично разширение, умиротворение и блаженство.

Когато започнете да осъзнавате Чистото съзнание, с вас ще започнат да се случват удивителни, вълшебни неща. Ние нищо не правим, а в това време от само себе си започва нашето благополучие.

– Как все пак да работим с Чистото съзнание, за да ни се случат конкретни промени в живота, а не просто да се появи усещането за блажено осъзнаване?

– Това е много точен процес. Щом вие осъзнаете Чистото осъзнаване, не е нужно да правите нищо повече. То си знае как да ви излекува. Ако винаги сте изпълнени с Чисто съзнание, сами ще знаете как да се излекувате. Не е нужно да се обучавате в системи за изцеление, а само да осъзнавате Чистото съзнание така, както не е нужно да се учите да дишате, например. Всичко, което ви е нужно, е въздух, по същия начин не ви трябва учение за само изцеление, а Чисто осъзнаване.

– Всичко това работи за инициатора на процеса КС, но какво се случва с възприемащата страна? Да речем, че някой си Джон Смит се обръща към вас за помощ и ви казва, че много го боли рамото и долната част на гърба. Възникват два въпроса: 1. Как вашият личен опит на Чистото осъзнаване може да бъде предаден на Джон? Как той може да инициира изменение в състоянието на своето здраве? 2. Каква е ролята на самия Джон в прозеса?

– Моята роля на съпровождащ процеса се заключава в това да създам пространство у осъзнаващия за Чистото съзнание, а след това просто стоя встрани, защото Чистото съзнание прекрасно знае какво трябва да направи. Аз не отдавам енергия по време на изпълнение на техниката, не викам ангели или помощници. Подобни ритуали могат да бъдат ефективни при изпълнението на други техники, но при работа с КС не са нужни.

В същото време лекуваният може да има определени намерения, но това нищо не означава, защото ние отстъпваме място на безграничната мъдрост на Чистото съзнание. Чистото съзнание е прекрасно осведомено за нашите болежки в рамената и гърба. То знае дори неща, които самият Джон може дори да не подозира. Ние просто пускаме Чистото съзнание и отстъпваме встрани. В подобен род процеси няма място за нашето его. Стъпваме на пътя и започват да се случват най-съвършените за нашето благополучие събития!

– А каква е в крайна сметка ролята на самия лекуван в процеса КС?

– Достатъчно пасивна. Просто трябва „да бъде”. Не е нужно да се фокусира върху намерения, да визуализира нещо или да пуска потоци енергия. Колкото по-малко лекуваният върши нещо, толкова по-добре. Той трябва само да пусне своите мисли в свободен полет и да не се опитва да помага на процеса.

Състоянието Чисто съзнание на съпровождащия процеса въвлича в себе си лекувания. Партньорите изпитват нещо като „вълни” или „колебания”, които започват леко да се покачват и двамата усещат прилив на блаженство. Но всички тези усещания не са задължителни при КС. Може да ви прозвучи многообещаващо, но тези ефекти са характерни както за новаците, така и за опитните практици на изцелението. Всичко е наистина толкова просто.

Следва…

Източник: www.kinslowsystem.com

Превод: М. Петкова