Фън Шуй трикове за успех, любов и пари

А. Пламенова

Фън шуй за пари

За да привлечете парите, трябва да активирате зоната на богатството в дома или офиса си, а тя се намира в югоизточната част на помещението.

Първото задължително нещо, което трябва да направите, е да изчистите и изхвърлите всички боклуци от това място, тъй като дори и незначително количество боклук и ненужни вещи затрудняват движението на Ци енергията.

Следващата стъпка е подбор на основни „парични” цветове. Според Фън шуй, финансовите потоци биват привличани от зеления, черния, лилавия и тъмно-синия цвят. Съвсем не е задължително да пребоядисвате помещението или да запълните пространството с всевъзможни вещи, само защото са подходящи на цвят. Напълно е достатъчно да сложите една чаша с един от посочените цветове и да пуснете в нея монети или няколко банкноти.

Основната стихия на богатството е Дървото, а негова първа приятелка е Водата. Така че снимка с водопад или фонтан и живо стайно растение с малки кръгли листенца ще усилят паричната зона и ще направят финансовите ви придобивки стабилни и редовни.

Тук идва моментът и на талисманите. Най-главният символ на богатството е жабата, седяща върху пари или с монета в устата.

Вероятно сте виждали в много кабинети на началници макети на платноходки и сте се чудили за какво са им. Платноходката във Фън шуй символизира приток на богатство и полезни стоки. Поставете корабче или платноходка в паричния сектор в посока все едно плува към помещението и сложете на палубата му 3 китайски монети, вързани с червена панделка.

Фън шуй за любов

За да привлечете любовта, трябва да активирате югозападния сектор на вашия дом. Идеално би било, ако там се намира вашата спалня. Ако пък не е така, обърнете внимание на десния ъгъл на помещението, в което спите или прекарвате най-много време в него.

В зоната на любовта и брака въведете идеален ред и го поддържайте редовно. Махнете от него всички единични предмети, снимки на починали роднини, ваши снимки, на които сте снимани сами.

Една от стихиите на сектора, отговарящ за любовта, е Земята, така че сложете в него всякакви неща, които са продукт на почвата. Сложете и планински кристал, керамична паничка с оризови зърна, картина с изображения на цъфнали сливи или ябълки.

Втората стихия, която отговаря за вашето лично щастие, е Огънят. Поставете червени свещи във формата на сърца и ги палете често – по този начин съобщавате на Вселената, че мечтаете за взаимни чувства.

Допълнете своя любовен „олтар” с двойки симвори от Фен шуй: две патици мандарин, две преплетени лози, чифт гургулици или си нарисувайте две вплетени едно в друго сърца.

Хубаво е да сложите в сектора на любовта и букет божури – те символизират благополучното съпружество. Цветята може да бъдат живи, изкуствени или нарисувани в картина.

Не трябва да претрупвате юго-западния сектор с огромни количества знакови предмети. Достатъчно е да поставите там 2-3 вещи, свързани със стихиите, 1-2 символа на любовта и да закачите лист с написани от вас афирмации/позитивни утвърждения/.

Ето някои афирмации, които привличат любовта:

Вселената ме дарява с любов

Аз срещам любовта и съм готов/а да я приема.

Моето сърце е открито за любовта.

Енергията на любовта ме изпълва.

Всички мъже/жени ме смятат за привлекателен/на.

Аз намирам любовта и съм щастлив/а.

Поддържайте сектора на любовта, не само когато търсите любовна половинка, но и когато вече я имате – така ще съхраните свежестта на чувствата си и ще усилите привързаността на любимия ви човек към вас.

Фън шуй за успех

Всички талисмани, чиято работа е да ви носят успех, трябва да поставяте в центъра на дома или помещението, в което прекарвате най-много време. Центърът е зоната, която отговаря за „усмивките на Съдбата”.

Бамбук за щастие

Ако искате да привлечете в живота си успеха, който да ви съпровожда във всички ваши начинания, то снабдете се с т.нар. „бамбук на щастието”. За да ви носи благоприятни обстоятелства във всяка сфера на вашето съществуване, той трябва да има 21 стъбла. 21 е числото на Фортуна. Следете за „здравето” на бамбука, за да ви се отблагодари.

Лотос за благоприятни възможности

Цветът на лотоса е още един енергиен помощник за привличане на успехи. Можете да използвате изображение на лотос или стъклен лотосов цвят, а най-добре е да бъде от планински кристал. Поставете го в центъра на помещението, така че да виждате първо него, когато влезете в стаята си.

Жълта хризантема за успех в конкретна цел

Ако искате да постигнете успех за нещо конкретно, вечерта преди събитието се снабдете с една кичеста жълта хризантема или пък я нарисувайте. Това цвете още от древни времена символизира императорската власт в Япония, а в Китай – слънцето. С помощта на хризантемата вие ще бъдете господар на положението и при важни за вас преговори.

Дракон

Един от най-силните символи, който примамва успеха, е именно Драконът. Него, за разлика от всички останали символи, може да държите във всеки един сектор, който искате да активизирате.

Ако го сложите на югоизток/зоната на богатството/, той ще привлече към вас изгодни поръчки и творческо вдъхновение. Поставен на югозапад , ще ви донесе лично щастие. Ако го сложите пък на изток, в зоната на семейството и здравето, ще имате мощна защита както за себе си, така и за семейството ви.

И накрая поменете, че Фън шуй само ви помага да получите желаните от вас неща, а всичко останало ще трябва да направите сами. Използвайте щастливите шансове, възникващи по пътя ви, взимайте всичко, което ви се дава, и именно тогава, ще постигнете това, към което се стремите.