ЦВЕТЪТ НА ИМЕНАТА ОПРЕДЕЛЯ НРАВА

От гледна точка на езотериката, всички човешки имена са оцветени в различни цветове. Хората, чийто имена са червени, се отличават с енергичност и решителност, тези, които имат жълти имена, са романтични и ревниви, зелените са уравновесени и хармонични. Ето вижте сега вашето име в какъв цвят е:

ЧЕРВЕНИ ИМЕНА

Това е цветът на енергията, страстта, желанието, физическата активност и сила, решителността и твърдия характер. Хората, чиито имена се асоциират с червения цвят, са общителни, обичат шумните компании, но и бързо се ядосват и превръщат всеки диспут в словесна битка. Тези хора са диктатори в дома си, а бракът им никога не е само един. Често са самотни на старини.

Жените с червени имена са властни, непредсказуеми, стремят се винаги и във всичко да бъдат първи, а много от тях стават спортистки.

Мъжете пък са предразположени към алкохолизъм и зависимост от наркотици. Когато са в добро настроение, те са весели и забавни, но е достатъчна една дума, казана накриво, и техният гняв избухва без предупреждение.

Червените имена са: Аркадий, Владислав, Симеон, Станислав, Александра, Алина, Елисавета, Жана, Оксана, Татяна и Ема.

ЖЪЛТИ ИМЕНА

Това е цветът на интелекта, рационалността, логическото и аналитичното мислене. Хората с такива имена имат твърд характер, практични са, увличат се от точните науки и естествознанието. Дори и да завършат хуманитарно образование, те нерядко намират призванието си в икономиката, математиката, физиката и медицината.

Жълти имена са: Денис, Робърт, Теодор, Анна, Надежда, Нели.

ЗЕЛЕНИ ИМЕНА

Този цвят отличава носителите си с хармония, стабилност и твърдост на духа. Хората, чиито имена съответстват на зеления цвят, са сърдечни, отзивчиви, добри, равнодушни към материалните неща, работят всеотдайно и рядко остават без пари. Те обичат природата и хората. Стараят се да помагат на всички, но рядко в отговор получават благодарност. Имат много завистници, на които обаче не обръщат внимание. Тези хора не се страхуват от трудностите, лесно се решават на рискове, умеят да се приспособяват към всякакви обстоятелства. В живота често започват от нулата, но никога не губят. Те са невероятно остроумни, практични, с тях винаги е интересно, макар че не са лесни характери. Хората със зелени имена са чувствителни и раними – може да ги обиди и обикновеното равнодушие. Когато се обидят, то е завинаги.

Зелени имена са: Евгени, Игор, Евгения, Наталия, Зоя, Юлия, Ина.

СИНИ ИМЕНА

Това е цветът на спокойствието, мъдростта, съзерцанието. Хората, чиито имена съответстват на този цвят, са спокойни и уравновесени, предани на приятелите си и на своите принципи. Те са стабилни, практични, но и потайни и изключително сдържани в проявлението на чувствата си. Общуват трудно, недоверчиви са, трудно се разбират с останалите, не могат да намират общ език с близките си, поради излишната си строгост.

Имат телепатични и гадателски способности.

Сини имена са: Асен, Георги, Генади, Петър, Василка, Евдокия, Нона, Мария.

ЧЕРНИ И КАФЯВИ ИМЕНА

Характерът на тези хора е труден, а съдбата – сложна и нелека. Те са много добри, но в същото време противоречиви и неуравновесени личности. В порив на гняв помитат всичко по пътя си. Иначе са трудолюбиви, добродушни, обичат животните. Но пък са своенравни и самовлюбени, не се вслушват в мнението на другите и винаги постъпват по своему. Обществото не винаги ги приема такива, каквито са и се опитва да ги промени, въздействайки на психиката им, което ги наранява и ожесточава. В резултат на това те често си имат работа с властите и полицията. Тези хора просто имат нужда от топлина, внимание, нежност и любов.

Черни и кафяви имена са: Григор, Константин, Борис, Яков, Клавдия, Раиса, Людмила, Арина.

БЕЛИ ИМЕНА

Бялото е символ на чистотата и невинността, правдата и яснотата. Носителите на бели имена са мъдри, религиозни, самоотвержени. Хората с такива имена често стават свещеници, праведници, проповедници, прорицатели. Те са настойчиви за достигането на целите си, имат свои възгледи за живота. Освен това са талантливи, интелигентни, тактични. Те не целят материално благополучие, лесно се разделят с парите и с удоволствие помагат на другите.

Бели имена са: Гаврил, Ян, Юри, Иван, Антон, Лилия, Анастасия, Олга.

РОЗОВИ ИМЕНА

Това е цветът на оптимизма. Хората с розови имена са спокойни, сдържани, коректни. Не се впускат в спорове, дори когато не са съгласни с определено мнение. Те са самостоятелни и независими, не чакат нищо от никого – сами се стараят да постигат желаното. Рядко ще ги чуете да говорят рязко – дори с близките си те не си позволяват подобна волност.

Жените се отличават със състрадание, любов и благородство. Мъжете не търпят несправедливости, протестират срещу лицемерието и лъжата, но често не довеждат делата си докрай.

Розови имена са: Валентин, Анатоли, Максим, Ростислав, Венера, Валентина, Варвара, Карина, Нина.

ОРАНЖЕВИ ИМЕНА

Това е цвят, който отразява творческата активност, благородството в мислите, увереността в себе си. Тези хора са отзивчиви, но и твърди във вземането на решения. Те са силни личности, привличат околните със своя позитивен подход към живота. Освен това са емоционални, но не винаги са сдържани.

Оранжеви имена са: Павел, Анжелика, Светлана, Галина.

НЕБЕСНОСИНИ ИМЕНА

Синьото е цветът на доверието, хармонията, спокойствието, удовлетвореността. Хората с небесносини имена са чувствителни, възприемчиви към чуждите горести, искрени, доверчиви, талантливи и нерядко имат лечителски способности.

Небесносини имена са: Олег, Даниел, Ефрем, Леонид, Руслан, Алексей, Виола, Кристина, Любов, Марина, Полина, София, Валерия.

СВЕТЛО ЛИЛАВИ ИМЕНА

Хората със светло лилави имена, са много прикрити, недоверчиви, немногословни и търпеливи. През живота си те срещат много трудности, но това не ги ожесточава. Те са отзивчиви и симпатични, обичат да помагат на всеки, който е заслужил доверието им. Предразположени са към депресивни състояния, но умеят да излизат от тях, не роптаят против съдбата и не губят оптимизма си.

Светло лилави имена са: Светослав, Виктор, Вячеслав, Едуард, Елвира, Алиса, Антонина, Маргарита.

ВИОЛЕТОВИ ИМЕНА

Тези хора са способни да живеят за другите. Те са привърженици на високи идеали, имат големи възможности за духовно развитие. Освен това са чувствителни, влюбчиви и екстравагантни.

Жените са предани, способни да вземат за съпруг най-жалкия и отритнат от обществото мъж и да му вдъхнат вяра в собствените му сили. Мъжете с виолетови имена са много раними, малко егоистични и самовлюбени.

Носещите виолетови имена се приспособяват към промените в живота, доброжелателни са и винаги са готови да помагат.

Виолетови имена са: Александър, Валери, Никита, Филип, Вероника, Виктория, Лидия, Мая, Регина.

ПЕПЕЛИВО СИВИ ИМЕНА

Този цвят се смята за „мъжки”, защото именно мъжете съответстват на характера му. Те трудно се сработват в колектива и със семейството, женят се по няколко пъти, много са придирчиви и дребнави, рядко се доверяват. Освен това са неуверени в себе си и постоянно ги измъчват съмнения. На пръв поглед изглеждат безхарактерни, но това съвсем не е така.

Жените с пепеливо сиви имена са стиснати и пресметливи. Мъжете са твърди – никога не можете да ги накарате да се оженят против волята им. Не обичат да бъдат обвързани, но пък с охота приемат помощта на близките си.

Пепеливо сиви имена са: Андрей, Илия, Николай, Роман, Яна, Ирина.

СИВИ ИМЕНА

Това е цветът на недоверчивостта и неувереността. Хората със сиви имена съвсем си приличат с този цвят – противоречиви са, инати, не се поддават на ничие влияние, трудно човек може да ги убеди в нещо. Не се примиряват с несправедливостите, не търпят лъжи, могат да умрат, ако се сблъскат с измама и лицемерие. В личния си живот не са щастливи – имат по няколко брака. Изключително предани приятели са.

Сиви имена са: Герман, Дамян, Сергей, Ксения, Лариса, Тамара, Дина.

Източник: oracle-today.ru

Превод: М. Петкова