ЧАТИР-ДАГ – КРИМСКАТА ОБИТЕЛ НА ИЗВЪНЗЕМНИТЕ

Към известните перуански рисунки в пустинята Наска и изображения на гигантски хора във Великобритания, които продължават да учудват учените от цял свят, се добави още една графична загадка – открити са тайнствени символи в една от кримските пещери. Това се случило по време на проучването на планината Чатир-Даг.

Сред откритите от изследователите скални рисунки изследователите попаднали на летяща чиния. Ръководителят на Запорожката Регионална асоциация на уфолозите Владислав Канюк каза, че на една от стените на пещерата художниците от каменния век са запечатали

елипсовиден обект с лъчи, около който танцуват странни човечета.

След подробно проучване на фигурата учените открили, че мъжете са изобразени на колене пред неидентифициран летящ обект, а не танцуват, както първоначално откривателите им предполагали. „Опитахме се да възстановим графично фрагмента, получен при заснетата през нощта снимка. Резултатът бе летяща чиния, пред която коленичат хора “ – споделя Канюк.

Уфолозите са изследвали три пещери в Крим – Хилядоглавата, Гълъбовата, Студената. В първите две пещери са намерили критери.

„Критерите – това са същности от други измерения и често се концентрират на места с масови смъртни случаи.

А според легендата, в тези три пещери в древни времена много хора са били убити –

незнайно защо “ – обяснява Канюк. В допълнение, по време на експедицията на уфолозите в Крим ги наблюдавали две класически НЛО – „ромб“ и „мухарка“.

Между другото, откривател на критерите бил италианският изследовател Лучано Боконе. Той прекарал три години във фотографиране на небето над лабораторията си. На някои от снимките се появили

клъстери от полупрозрачни чудовища с мощни челюсти и нокти,

нещо като ефирни създания, плаващи в пространството около апаратурата.

По време на обширни горски пожари оборудването на Боконе имало рекордни изблици на магнитни и радиационни аномалии. В същото време инфрачервените снимки показали, че над огъня висят aмебоподобни големи обекти.

В дълбините на Чатир-Даг има и загадъчно езеро,

на което се натъкнали няколко души от контактьорската група „Терра”. То е сладководно с висока концентрация на енергия, затова го нарекли „енергийно огледално езеро”. В него има живот/микроорганизми/, то излъчва светлина и положителна енергия, но не е достъпно за всички. В пещерата, където то се намира, има входове навътре. На дъното му искрят златни предмети. Смята се, че там жреци са принасяли жертви и искали в замяна дарове от морето.

Източници: руският сайт „Новый Регион”; riddles.uz.ua

Превод: М. Петкова