Ясновидката ДАРИНА ДЖЕБАРОВА: Не се захващам със случаи, в които не мога да помогна!

Дарина Джебарова е зодия Риби. Родена е в малък град – Исперих, който се намира на 5 км от прочутата с чудесата си местност Демир Баба теке. Повече от 25 години живее в Шумен. Казва, че близостта на Мадара оказва голямо влияние върху дарбата й. По професия е социален работник. Завършила е специалност “Психология” в Шуменския университет. През 2008 г. участва в предаването “Ясновидци”. Днес от нейната дарба се възползват, както хора от България, така и от чужбина. Често е в контакт с Учителя Петър Дънов.

– Как получихте дарбата си?

– През 1989 г. претърпях пътен инцидент. След това съдбата ми като че ли се преобърна. Тогава написах и първата нова страница на новия ми живот. Според Кубрат Томов, когото за първи път срещнах през 1999 г. , дарбата ми е вродена, но не съм обръщала внимание на събитията около себе си. Мечтата ми беше да завърша медицина. Да, сега пак помагам на хората, но по друг начин.

– Всеки човек ли може да развие паранормални способности?

– По-голямата  част от хората с паранормални способности имат и силно развита интуиция – тя може да бъде тренирана и развита, опитът на някои професии също е от значение. Екстрасензорните качества и сетивата също могат да се развият. Но Дарбата да „поглъщаш”, да намаляваш” чуждата болка не е лесна работа, както и да даваш прогнози за в бъдеще, или да надникнеш в миналото. Понякога, например, аз не спя и мисля за съдбата на конкретен човек. Истинският екстрасенс или лечител без вроденото не може, независимо как е придобита способността и как получава информацията –

лечителят или ясновидецът не може без хармонията със силите, които стоят над него. Тези, които тренират и се опитват да достигнат ниво волево, трудно изчистват после себе си, натрупват отрицателни вибрации и следва нежелан край. Но всеки би могъл да опита.

Според мен всяка енергия и способност са дадени за определен вид работа на Земята и човек трябва правилно да използва енергийния си потенциал и в правилна посока, за да се развива. Но не е лесно! За да застанеш пред човек, който споделя съкровеното си, се иска много любов и широка душа, а малко го могат! Това, разбира се, си е мое мнение. – За какво ви търсят най-често хората?

– На фона на кризата и трудностите, които срещаме ежедневно, първото нещо, с което се сблъскват хората, е взаимоотношенията в семейството, след това идват и финансовите затруднения, работата, успехът на децата и т.н. Не са малко и тези, които питат за бизнес или израстване в работата. Моето наблюдение е, че хората са изоставили здравето си на последно място. За съжаление, има и голяма част с негативни енергии, някои сами си завихрят такива, при други са плод на завист и други подобни чувства един към друг. Идват и такива, които казват: „Изслушай ме, моля те!” И те, за съжаление, са най-много. Хората имат нужда да бъдат чути, да споделят. Понякога има и хора, които изглеждат на пръв поглед недосегаеми, но и те имат душа, имат нужда от разговор с някой. Тези, последните ме провокираха да защитя магистратура по психология, за да съм по-пълноценна и полезна.

– Имало ли е случай в практиката ви, с който не сте успяла да се справите?

– По принцип

не се захващам със случай, който не е за мен.

Понякога ги насочвам към друг колега. Не са малко случаите, когато е по добре да се направи бърза консултация със специалист в областта, например – лекар, ако има здравословен проблем. Имах един-единствен случай още в първите години – дойде една жена от ромски произход, питаше за изчезнало конче – бяха се разположили на катун край Шумен. Не успях тогава да й помогна, а тя ми вярваше много. Това често го разказвам, защото няма значение какви сме по народност, етнос и религия, просто е необходимо да сме добри един към друг! В тази работа има три страни – човекът, който пита; ясновидецът – проводник на информацията и енергията; Силите над ясновидеца.

– Преди смъртта си Ванга е направила много пророчества. Според едно от тях ни застрашава Трета световна война. Кои от нейните предсказания според вас ще се сбъднат?

– За мен Ванга и Петър Дънов са доказали и до момента казаното от тях предупреждава всички нас, особено нас българите и живеещите в България. Изпитвам почит и дълбоко уважение към тях! Не съм сигурна доколко всичко, което се цитира като нейни предсказания, са действително нейни думи, затова трудно мога да ги коментирам. И все пак, дано всички се вслушат в предупрежденията й, за да избегнем най-страшното. Има минимален шанс едно подобно събитие да бъде избегнато, на земята има място за всички, но… ненаситността на днешния човек ще го погуби. За всяко нещо се иска максимума, няма го търпението и добрият тон.

В една война, ако се случи, няма да има победени и победители, всички  народи ще загубят.

А натрупаните отрицателни мисли ще се изявяват под формата на природни катаклизми и изненади от Природата.

– Един от методите ви е кодиране на положителна енергия върху различни предмети. Как точно се зареждат?

– Тази способност може да бъде сравнена с Благословията, която често даваме за дадено събитие. Почти всяко нещо, предмет или събитие може да бъде заредено и кодирано с положителна енергия. Задължително е да има благородна цел. Но без конкретно желание, това няма смисъл. Не са рядко случаите, когато хората искат нещо, но нямат линия да го получат или периодът им не е подходящ. Не им е дадено, казано на езика на ясновидците.

– Когато видите, че предстои нещо лошо, например смърт, казвате ли, или предпочитате да премълчите?

– В тези случаи употребявам думичката „заминал”. За мен думата смърт има две значения – веднъж е край на един период, втори път е наистина физически край на човека. И все пак искам да подчертая, че

има ситуации, когато един физически край може да бъде отложен във времето.

Не винаги е задължително да се случи, ако ти го предскаже все пак някой. Когато видя критична ситуация, предупреждавам или най-често казвам „Внимавай, периодът е критичен”, като, разбира се, това не значи смърт, но ако не се внимава, може да има и лош край. Имала съм такива случаи – не винаги ме слушат, но, слава Богу, са живи и вече внимателни.

– Как установявате дали един човек има направена магия?

– Между мен и питащия има преграда, тогава казвам „има стена”, или човекът е в пелена, или е като в пашкул. Той не може да бъде забелязан от околните, но на него не му върви. Най-често негативното влияние поразява емоциите и човекът е в дисбаланс.  Накрая идват и болестите, недоразуменията с околните и т.н.

– Колко вида магии съществуват?

– Много са и са различни. По принцип в живота съществуват двата вида енергия –положителна и отрицателна. И без двете не може да съществуваме. Но когато преобладава отрицателната енергия, често говорим за магия. Първо, магиите са по произход, т.е. зависи кой ги е правил. След това идва и предназначението – към кого е насочена магията и какво се иска. Има и такива, посочващи времето на действие на дадена магия. С една дума, преминаването на негативна енергия към човека може да стане по различни начини чрез храна, дрехи и какво ли не още. Трябва да се внимава и да сме отговорни към личните си вещи.

Една година във Варна при мен идваха все хора, които бяха правили магии на свои близки и се разкайваха и питаха за помощ. Не знам какво беше това лято, но тогава натрупах опит кой какво прави в тази област. Ужасно е!

– Как се премахват?

– Всеки екстрасенс или сензитив, който неутрализира подобни влияния, си има свой метод. А самият човек би могъл с положителна нагласа да подпомогне себе си. Силата на положителното мислене към нас и постъпките ни и към близките ни в тези случаи е много полезен подход за преодоляване на подобен проблем.

– Има ли магии, които не могат да бъдат премахнати?

– Според мен има. Има такива и не бива да бъдат пипани, защото би могло да има последици. Вместо да се изчисти човек, проблемът се задълбочава. По добре е да се изчака в такива ситуации.

– Какво представлява родовото проклятие и как може да се унищожи?

– Това е много силна изречена мисъл и насочена към човек или рода му. Впоследствие това се оказва товар и за поколенията напред. Винаги има скандал, спор или пререкания. Най-често срещу този, който е изрекъл проклятието, има стоварена вина, без да е виновен или е понесъл вина, без да е виновен. Това са ситуации, когато по-силният несправедливо е властвал над по-слаб за даден период от време. Има такива съдби и някои могат да бъдат неутрализирани. В практиката си се сблъсках с подобни съдби. Имаше случаи, когато излезе проклятие от времето на османското робство и като проследих родословието, хората си признаха. Такива съдби излизат, особено от времето на 1943-44 г. насам.

Често в родословието си човек има и вибрации, които са положителни и те заглушават отрицателните – тогава съдбата на човека зависи от това на коя енергия от произхода си ще се опре.

– Кръщаването в църква защитава ли човек от външна намеса?

– Според мен, да!

– Всичко ли е предначертано, или човек може да промени съдбата си?

– Казано е от Учителя Петър Дънов „30% е съдба; 30 % са социални фактори и останалото е воля.” Ако човек има силна воля и се труди, ще преодолее социалния фактор, но ако социалният фактор е силен, а волята – слаба и човек е ленив и мързелив, не може да успее. Основните неща в една съдба, предсказани от ясновидец и изчислени от астролог или нумеролог, трябва да съвпадат, но те чертаят тенденцията, която човек може да следва за успеха си.

Ясновидецът може да помага, но волята е на самия човек.

– Има ли нелечими болести?

– Всяка болест има мисъл, която я предшества много преди да се появи истинската болка и после и поразения орган. Или, казано по друг начин, всяка отрицателна мисъл към нас или други хора, образува отрицателна енергия в част от физическото ни тяло, което после заболява. Така че, колкото и да ни е трудно, ако мислите ни са чисти, ще сме в по-добро здраве.

Например, появата на бронхити често е от липса на любов и внимание, нарушена е любовта – на човека не му достига или не му е достигала любов. Хората не умеят и да пият вода, те забравят, а всяко цвете, като не се полива – повяхва.

Болестите са преодолими в по-голямата си част.

Телефони за контакт с Дарина: 0895 902 893, 0899 017 222