ПОСЛАНИКЪТ НА ГЕН КЛЮЧОВЕТЕ АНДРЮ ФРЕТУЕЛ: Полето на привличане е това, което непрестанно споделяме с Вселената съзнателно или неосъзнато

Чрез костното дишане спускаме духа си в най-плътната част от себе си

Andrew Fretwell_interview.2

 

В дните 20-22 април 2018 г. Андрю Фретуел ще бъде в България, за да проведе семинарите:  „Костно дишане” и „Докосване до първичното усещане” 1-во и 2-ро ниво, организирани от „Gene keys Bulgaria” и „Universal Healing Tao Bulgaria”.

Андрю е роден във Великобритания. В ранните си години е професионален музикант, но на 21-годишна възраст преминава през силно духовно изживяване, което изцяло променя възприятието му за света. Опитите да интегрира това преживяване в ежедневието си, го довеждат до това да срещне различни учители и различни системи за саморазвитие.

През 1985 г. среща основния си таоистки учител – майстор Мантак Чиа (бел. ред.: вестник „Психо” публикува интервю с него в бр. 27/2017 г.), от когото е получил Седемте алхимични формули на безсмъртието, предадени на Мантак Чиа от бретарианеца и таоистки отшелник One Cloud.

Докато учи с Мантак Чиа, Андрю осъзнава колко са важни физическите и емоционалните ни тела, тъй като те са съдове, в които навлизат най-високите вибрации на нашия дух. Тогава започва да изучава в дълбочина Чи Ней Тсанг.

Чи Ней Тсанг е много прост и същевременно задълбочен подход, който на първо място се фокусира върху безусловното докосване, изпълнено с подкрепа, насочено към коремната област и нервната система. Това докосване позволява на получателя да стане съзнателен за скритите емоционални натрупвания, които са първоизточникът на всички симптоми.

Андрю, също така е основател и на WuJi Gong – A Worldwide Awakening (повече можете да прочетете на www.wuji-gong.org – сайтът е на английски език). Това е организация с нестопанска цел, която вече е достигнала до 17 страни по света. WuJi Gong е много лесно за научаване, но изключително мощно знание, което произлиза от Ци Гун. Когато се практикува, то отваря пътя към У-Уей (действие чрез липса на действие).

През последните три години Андрю работи изключително активно за разпространението на ген ключовете в Европа (бел.ред.: повече за тях четете в извадката от книгата „Ген ключове”). През това време той изнася много лекции и провежда различни семинари и обучения, свързани с мъдростта на ген ключовете. През септември 2014 г. кани Ричард Ръд (създателя на ген ключовете) в Румъния, където провеждат семинар заедно.

Ето какво споделя Ричард Ръд за приятелството и сътрудничеството си с Фретуел: „Когато за първи път срещнах Андрю, аз видях в него една много нежна душа, която е открила същността на живота. Тъй като сме учили при едни и същи таоистки учители и двамата сме достигнали до едно и също заключение – колко е важно човек да бъде въплъщение на любовта.

Андрю носи този дух навсякъде, където отиде. Той самият е олицетворение на принципа за безкористната служба. В допълнение бих казал, че той е един от малкото хора, които познавам, който притежава физическа дарба на докосването, която бих нарекъл божествена. Които и да сте вие, призовавам ви да се вслушате и да се поучите от този човек. Той притежава огромна мъдрост и чувствителност, каквито много рядко се срещат в този живот.“

– Ако трябва да се представите накратко, кое е най-важното, което бихте искали да знаят нашите читатели за вас?

– Добър въпрос. На първо място искам те да знаят, че аз не съм по-специален. Всеки един от нас носи нещо специално и има свои дарби, които може да сподели със света. И това, което споделям, е това, което съм научил от своя опит. Това, което съм открил, е, че има определени принципи, които са вградени в живота и на които той се опира. И веднъж след като започнем да разбираме тези принципи, както и това, че те са естествена част от живота, тогава, по мое мнение, той става много по-простичък. Така че подходът, който аз използвам, е един подход на предаване на живота. Друго много важно нещо е, че

всичко в нас, идва отвътре от нас, идва от нашата жизнена сила, от Божественото вътре в нас. Така че няма никаква грешка в начина, по който ние сме устроени.

Това е, което искам да споделя с вашите читатели.

– Какво Ви накара да промените изцяло своето възприятие за света?

– Болката (смее се). Аз постоянно променям перспективата си в живота. Например, в трансмисията на ген ключовете аз знам, че моята рана е във втора линия. И хората, които имат това в картата си, могат да станат много фиксирани към лявото или дясното гледище за живота. Единственото, което променя това, е да разширим перспективата си към живота. Също така от колективна гледна точка

човечеството е на път да разшири своето осъзнаване, тъй като все повече и повече светлина се спуска в астралното тяло – това, което ние наричаме емоционално тяло.

Така че ние сме принудени и трябва да променим своята перспектива.

– Да поговорим за ген ключовете тогава. Защото все повече хора търсят отговори на въпроси от рода защо са тук, какво правят на Земята. Може ли да се каже, че ген ключовете са алхимичен процес?

– Абсолютно!

Ген ключовете са като един любовен вирус.

Когато четете книгата „Ген ключовете”, информацията прониква във вас като вирус, достига до вашата ДНК и я трансформира. Тъй като ген ключовете говорят за човешкия опит, за човешките изживявания, хората разпознават своя личен опит, когато четат книгата. Повечето от тях веднага разпознават своята болка или т.нар. сенки в ген ключовете. Но ген ключовете не говорят само за болката, те ни напомнят и за тези по-висши състояния, които ние носим скрити вътре в себе си. Така че, аз бих променил въпроса.

Не бих казал, че ген ключовете ви дават отговорите, а по-скоро ви карат да осъзнаете, че отговорите са вътре във вас.

Ако те ни даваха всички отговори, досега всички щяхме да сме просветлени. За да се развиваме, ние трябва да станем по-осъзнати, а за тази цел трябва да сме по-осъзнати за нещата, които носим вътре в себе си. Когато в книгата „Ген ключовете” четете за сянката си, вие си казвате: „О, аз познавам това!” Ген ключовете са революционно нещо, защото вместо да се опитват да поправят сенките ви, те ви карат да им се доверите и това доверие идва от интелигентността на живота. Именно това доверие е революционното тук! Тъй като

повечето Ню Ейдж учения, повечето духовни учения са свързани много с това да поправяме, да оправяме нещо.

Например, когато аз се запознах с ген ключовете, вече бях утвърден духовен учител, а те ми помогнаха да осъзная места в себе си, за които не бях съзнателен. И този процес продължава. Това е едно никога неспиращо пътешествие. Тъй като еволюцията е никога неспиращо пътешествие. Ние всички сме повлияни от индийските и будистките практики, които ни учат, че можем да постигнем едно съвършено състояние на съзнанието и в това има известна истина. Но от гледна точка на развитието, човешката еволюция никога не спира и не свършва.

– Ако в този алхимичен процес нашата сянка е оловото, то тя се превръща в злато – сидхи, така ли?

– Точно така. Ген ключовете са свързани не само с това да трансформираме своите сенки, но едновременно и да се отворим към по-висшите състояния, към сидхите, и да им позволим да се спуснат в нас.

– Нашите страхове ли са тези, които стоят на границата на спускането?

– Това, което трябва да се научим, е да се доверяваме на тези състояния.

– Да ги приемем ли имате предвид?

– Да. Но едновременно с това трябва да знаем, че ние не сме само това. Има много различни измерения. Тъй като този въпрос е много важен, нека ви дам един пример. Представете си едно малко дете, което сънува кошмар. Ако му кажете, че кошмарът не е истински, вие създавате конфликт в него. Ако майка му каже: „Това е само в главата ти.” Това ще обърка детето. А ако каже: „О, ти видя чудовище, то е страшно и плашещо”, по този начин тя валидира (потвърди, „узакони”) това преживяване, потвърждава, че то не е погрешно, но вътре в себе си държи усещането, че детето просто сънува кошмар. Така че, тук става въпрос за женствения принцип, женствения подход на доверието. При всеки от нас съществува тенденцията да бъдем подкрепящи към децата си, но как действаме със своите собствени кошмари? Валидираме ли ги, приемаме ли ги за нормални, или се опитваме да ги потиснем? Опитваме ли се да ги поправите с помощта на дадена духовна система?

Когато валидираме кошмарите си, те изчезват – всъщност, ги смиламе, лекуваме.

– Напоследък в България се наблюдава тенденцията, че коренът на повечето физически или психоемоционални проблеми се крие във факта, че се случва точно това сриване, непризнаване на сянката в нас. Нито в семейството, нито в обществото някой ни е учил или ни е показал как се случва това лекуване.

– Точно така е. Ние нямаме примери за това. Нямаме модели за поведение. Тъй като  Еволюцията се променя, трансформира. И ако погледнем, да кажем, това, което се случва в Америка с Доналд Тръмп, ще видим, че той дава изява на всичките тези модели – това са ролевите модели, които ние имаме. Ние виждаме до какво водят крайностите на потискането. Защото в момента те биват пречиствани, изгаряни от нашата ДНК.

– Вероятно много хора живеят без да знаят истинския си потенциал и не могат да го реализират, а това ги кара да се чувстват нещастни, независимо от социалния им статус или материалните придобивки.

– От моя опит мога да кажа, че не съм намерил нищо по-удовлетворяващо от това да реализираш своя собствен потенциал. Удовлетворението от живота няма връзка с това какво притежаваш и колко много имаш.

Може да имате всички пари на света и пак да сте пресъхнали в сърцето си.

– Разчитането на нашите карти с помощта на ген ключовете, помага ли да разберем каква е целта на душата ни?

– Абсолютно, да. Това е причината да бъда привлечен от ген ключовете, защото те дават такава яснота. И все пак, те са като указателни знаци, които ни водят по пътя ние сами да открием целта на душата си. Ще видите, че в следващите 5-6 години ген ключовете ще станат изключително популярни в света.

– Смятате ли, че хората са готови да направят нужната промяна като следват пътя на душата си, като се има предвид, че това е свързано с излизане от зоната на комфорт?

– За да се промениш, винаги е нужно да излезеш от зоната си на комфорт – това е животът, такъв е принципът му. Например, ако сте самотен човек, не сте във връзка и се ожените, вие не ставате веднага експерт в това да бъдете женени. Трябва да се разширите, да излезете от зоната си на комфорт. Трябва да се доверите на този процес и за да вкусите от по-дълбоката мъдрост, която е вътре във вас, вие започвате да ставате по-мъдри във вашия брак. После ще дойде следващото нещо, при което ще бъдете извадени от зоната си на комфорт. Този въпрос е много, много важен, тъй като това е един от принципите на живота – комфортно ти е и тогава се случва нещо (независимо дали вън или вътре в теб), което изисква от теб да си смениш перспективата, да се отвориш. И затова е нужно да се довериш на този процес, защото много пъти си минавал през същия този процес към новото. Ние не сме преминали изведнъж от лазенето като бебета към тичането като големи хора. Това може много да ни помогне да си спомним, че вече многократно сме се променяли. Минавали сме през такава промяна много, много пъти през живота си.

Част от моята работа е да тренираме енергийните тела на хората да бъдат по-заземени.

Ако сме по-заземени в тялото си, можем много по-лесно да преминаваме през предизвикателствата.

Затова аз правя практики за въплъщаване, които позволяват на човека да се спусне в тялото.

– През април ще бъдете в България по повод провеждането на три семинара: Поле на привличането, Костно дишане и Докосване до първичното усещане.

Какво представлява Полето на привличането? Защо темата за неговото трансформиране при взаимоотношенията помежду ни е важна и актуална?

Нека да разделим въпроса на две.

Какво е полето на привличане? То е сборната сума от всичките ни съзнателни и неосъзнати сили, чувства, концепции и навици. То е онова, което ние постоянно споделяме с Вселената и го изпращаме към нея във всеки един момент.

А ген ключовете ни дават едно много точно обяснение за специфичното за нас поле, което е подсъзнателно в нас, в нашия модел. От гледна точка на астрологията, това е изчислението, което се е случило в нас, когато сме били в корема на майка си. В астрологията това се приема за нещо, което е в по-дълбоките аспекти на нашето подсъзнание. А чрез Полето на привличането ние отиваме още по-дълбоко – това е едно много, много дълбоко поле на обуславяне (от корема на майката) и повечето хора са абсолютно неосъзнати за него. А това да го направим съзнателно, да го осъзнаем, за нас е един дар. От моя опит мога да кажа, че това е изключително разкриващо и просветляващо – може да ни разкрие много.

То е свързано с взаимоотношенията, защото подсъзнателното поле на привличане на един човек се среща с полето на привличане на друг човек и там се случва цялата динамика с тях.

В това поле ни се обяснява защо в един момент може да сме като в рая с нашия партньор, а в следващия момент да бъдем като в ада.

И за много хора това е едно много мощно изживяване. Но-най-напред то ни прави осъзнати за нашето собствено поле – на първо място ставаме осъзнати за него. Точно това ще изследваме на предстоящия семинар. Нашата сфера на привличане си има своя  линия, начин, по който се проявява и ще изследваме неговата честота. Веднъж след като започнем да я виждаме, ние ще можем да я трансформираме. Това е много дълбока работа.

Какво представлява костното дишане?

– Костното дишане е точно това, което показва името му – дишане в костите. Но друг начин, по който можем да го кажем, е: да станем съзнателни за нашите кости. То е много проста за научаване техника и именно затова самото обучение е само три часа.

Костното дишане се базира на учението на Дао и изключително много помага да се стабилизира имунната ни система.

Нашата кръв се създава от костите, вътре в тях се създава. И когато дишаме в костите, ние спускаме нашето осъзнаване вътре в тях. Спускаме своя дух в най-плътната част от себе си – там, където е най-твърдо, в костите. И това е начин да заземим духа си стабилно и дълбоко в тялото си.

– Необходимо ли е ежедневно прилагане на костното дишане за по-добри резултати?

– Да, Много е ефективно, особено за хората, които имат проблеми със съня, защото отпуска физическото им тяло.

– Какво представлява методът на докосването до първичното усещане?

– Това е една техника, една система, която развих след дългогодишно обучение и преподаване на даоистки масаж на корема. Научих този масаж от Мантак Чиа, след това го практикувах много дълги години. Докато практикувах масажа през всичките тези години, животът ме отведе на много по-дълбоко ниво в този него. Аз осъзнах, че

самото докосване трябва да бъде безусловно, трябва да бъде подкрепящо, а и да приемаме, че тялото има своя собствена способност да се лекува,

а не когато го докосваме, да си мислим, че нещо не е наред с него. Докосването трябва да валидира (потвърждава, „узаконява”) всичко, което се случва с тялото. Това е същото учение като на ген ключовете, т.е. е женският подход – винаги да подхождаме към тялото по един нежен начин и да валидираме това, което то изживява. Тялото си създава защитни механизми и много често ние се опитваме да ги пробием и не ги уважаваме. Така че, докосването до първичното усещане ще ни научи как да докосваме така, че да почитаме тялото и да валидираме него и неговите механизми. И в същото време да си спомняме, че тялото желае да се освободи, че то иска да има своя пробив и своята еволюция. Така че всичко, което казах за ген ключовете, важи и за докосването до автентичното чувство.

– Какви конкретни проблеми на физическо и емоционално ниво разрешава този метод?

– Всички проблеми решава (смее се). Моето единствено предизвикателство е да обуча хората, които си мислят, че всичко трябва да бъде сложно, че всъщност не е така.

– Всеки човек ли може да бъде обучен?

– Нямаше да преподавам този метод, ако не вярвах, че е възможно всеки да се научи. Но това, което аз уча и казвам на хората, е, че те трябва да се научат първо да работят със себе си – да се трансформират. Част от работата е да станат по-заземени и по-присъстващи тук и сега.

– Разкажете ни случай от вашата лечителска практика, който ви е впечатлил като резултат?

– Мога да ви разкажа за един случай от преди две седмици. Става дума за жена на 35 години, която си беше счупила крака и ръката. Тя също е масажист по професия. Жената беше много изненадана, защото когато дойде при мен, използвах едно меко и леко докосване. А нейното тяло носеше всички спомени от стрес, който е изживяла в детството си. И когато тялото й се освободи от този стрес по време на сесията, лечението продължи в нея много седмици след това и много голяма част от травмата й започна да излиза през коляното й. Тя самата също започна да вижда връзка между болката от миналото и болката от коляното. Един ден след приключването на сеанса жената внезапно почувствала паника, въпреки че не е имало никаква причина.

Много често след процеса на първичното докосване се случват такива неща и хората са изненадани, че

дори когато не са докосвани, без абсолютно никаква манипулация, процесът на излекуване продължава.

 

Това е така, тъй като от много години не са се доверявали на тялото си. И всъщност това, което хората трябва да се научат като дойдат на „Докосване до първичното усещане” (Original Feeling Touch – OFT), е как да се доверяват на тялото си. На мен ми отне много години да се науча, но вярвам, че на моите ученици няма да им се наложи да се учат толкова дълго, колкото аз. Това е част от мисията ми – да помогна на хората да го научат по-просто и по-лесно.

– Много ви благодаря за това интервю! Какво е вашето послание към българите?

– Има нещо в българските души, което е много дълбоко.

Българите имат една естествена и много дълбока вродена мъдрост. Тя си е някак естествено вътре в тях.

А посланието ми е да вярват на своето дълбоко интуитивно усещане, на онова, което чувстват от културата, земята и предците си!

Интервюто взе: Илона Викторова